CBS: Vaker problemen rondom online shopping 2019-12-06T09:38:22

PowerPoint: hulplijnen gebruiken

Facebook ontwikkelt tool voor overzetten foto's

CBS: Vaker problemen rondom online shopping

CBS: Vaker problemen rondom online shopping

De helft van de Nederlanders ondervindt wel eens problemen bij het online winkelen, een stijging van tien procent ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS vroeg Nederlands van 12 jaar en ouder naar hun ervaring met webwinkelen. De meeste klachten hadden betrekking tot pakketjes die later dan verwacht aankwamen. 34 procent van de ondervraagden kampte met te late leveringen. In 2015 betrof dit nog 23 procent.

Technische problemen tijdens het bestel- en betaalproces kwamen daarna het meest voor, terwijl het ontvangen van verkeerde of beschadige producten ook hoog scoort. De klachten nemen dan wel toe, we kopen met z'n allen ook telkens meer online. 79 procent van de Nederlanders plaatste in 2019 een online bestelling. In 2015 lag dat aantal nog op 70 procent.

Kosten

Gemiddeld wordt er het vaakst tussen de 100 en 500 euro aan online spullen besteed, met als kanttekening dat de meeste mensen eigenlijk niet precies weten hoeveel ze op jaarbasis bij webwinkels uitgeven. Kleding en sportartikelen worden het meest gekocht, daarnaast worden veel reizen geboekt en zijn kaartjes voor evenementen online goed in trek.   

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord