CBS: Vooral ouderen gebruiken internet nooit 2019-01-07T11:35:38

Win een EW1191 Automatische Smartphonehouder van Ewent

Review: Logitech MX Vertical

CBS: Vooral ouderen gebruiken internet nooit

CBS: Vooral ouderen gebruiken internet nooit

Hoewel verreweg de meeste Nederlanders in 2018 gebruikmaakten van internet, is er ook een kleine groep mensen die dat nooit deed. Dat zijn over het algemeen 75-plussers, blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Zes procent van de Nederlandse bevolking is in 2018 niet online geweest. Onder 75-plussers geeft 32 procent aan tot deze groep te behoren. Dat aantal is wel lager dan in 2012, toen was het nog 66 procent. Uit de statistieken komt ook naar voren dat laagopgeleiden en vrouwen vaker van internet afblijven dan hoogopgeleiden en mannen.

Iets meer dan de helft heeft wel degelijk een internetverbinding thuis, maar maakt hier verder geen gebruik van. Redenen om niet te internetten zijn onder andere de kosten, een gebrek aan kennis, zorgen over privacy en over het algemeen er het nut niet van inzien. 

Jongeren juist wel

Onder jongere Nederlanders zien de cijfers er heel anders uit. Meer dan 95 procent van de mensen tussen 12 en 45 jaar is dagelijks op internet te vinden. In de categorie 12-25 jaar zegt slechts 1 procent nooit internet te gebruiken. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord