© CIDimport

Het beste van de CES 2019

Geplaatst: 15 januari 2019 - 12:06

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:55

Redactie ID.nl

Tijdens de CES 2019 zijn er tal van productaankondigingen voorbijgekomen. We hebben de mooiste tech-producten ter plaatse in het zonnetje gezet met een Tech Award Hotlist. Deze producten zijn in de prijzen gevallen.

Sony LSPX-S2 Glass Sound Speaker

Deze mobiele Bluetooth-speaker van Sony is multifunctioneel: hij kan ook dienen als kaarsenstandaard. In de voet zit de speaker voor de lagere tonen, het ‘glas’ zorgt voor de hogere tonen. Tijdens de demo werden we verrast door de geluidskwaliteit. Die is goed genoeg voor buiten op het terras of binnen bij een (romantisch) diner. Het geluid wordt rondom afgestraald dus de plaatsing maakt niet zoveel uit. De LSPX-S2 Glass Sound Speaker kost 600 euro en is vanaf mei 2019 verkrijgbaar.

Het beste van de CES 2019-15765515

© CIDimport

Acer Swift 7

De Swift 7 is superdun, superlicht en heel compact voor de hoeveelheid schermruimte die je krijgt. Het  aanraakgevoelige 14-inch scherm heeft volgens Acer een 92% ‘screen-to-body’-verhouding, kortom: een heel dunne rand. De andere specs van de Swift 7 zijn ook erg indrukwekkend: een 8ste generatie Core i7-processor, 10 uur batterijduur en het geheugen en de SSD tot  respectievelijk 16GB en 512GB. Opladen gaat via een van de twee usb c-poorten die Thunderbolt 3 en DisplayPort 1.2 ondersteunen. Prijzen beginnen bij 1699 dollar.

Het beste van de CES 2019-15765517

© CIDimport

Samsung Space Monitor

De Space Monitor is bedoeld voor wie de ruimte op zijn bureau maximaal wil benutten. De ruimtebesparende voet is voorzien van een bureauklem en er zit een enkele combikabel in voor de voeding en hdmi. Ideaal voor kantooromgevingen, er is geen aparte voet meer die ruimte inneemt. Ook gaat het installeren sneller. Het scherm is er in 27- en 32-inch. Het ene biedt een QHD-resolutie, het andere 4K UHD. En leuk voor gamende bureauwerkers: er zit een 144Hz-paneel in.

Het beste van de CES 2019-15765518

© CIDimport

LG Signature OLED TV R

Vorig jaar stal LG de show op de CES 2018, met een prototype van een oprolbaar televisiescherm. LG’s oproltv komt er nu echt aan. Het 65-inch oledscherm kan worden opgerold in een kastje, waardoor je niet langer een groot zwart paneel in je kamer hebt staan als de tv uit staat. Wanneer de televisie in de winkel komt is nog niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de prijs, alhoewel we hier op de redactie gokken dat die tegen de 10.000 euro zal lopen.

Royole FlexPai

Royole zet groots in op gebogen en flexibele schermen. Op de stand van deze Chinees-Amerikaanse fabrikant was van alles te zien, van hoedjes en t-shirts met schermen erin verwerkt tot handtasjes met een scherm in de klep. De blikvanger was echter de FlexPai, een smartphone die je kunt dubbelklappen. Het systeem voelt robuust en stevig aan, maar opengevouwen vertoont het scherm wel een rimpeling. Dichtgeklapt is de FlexPai bij het scharnierpunt vrij dik. De algehele staat van het product is behoorlijk ‘af’. Er is nog geen echte consumentenversie beschikbaar maar je kunt al wel de developer-versie bestellen (rond 1300-1440 dollar).

Het beste van de CES 2019-15765520

© CIDimport

ASUS Mothership GZ700

De GZ700 is een ultieme gaminglaptop met een paar verrassende handigheidjes. Eigenlijk is het een compacte gaming-uitvoering van de Microsoft Surface. Achterop het scherm zit een standaard die je kunt uitklappen. Het toetsenbordgedeelte is afneembaar en kan dubbelklappen. Dan houd je een heel behoorlijk rgb-toetsenbord met ingebouwde trackpad over. Dat is mogelijk omdat ASUS de componenten achter het scherm heeft verwerkt en niet onder het toetsenbord. Dat is beter voor de warme-afgifte en zo ben je tijdens het gamen vrijer in het plaatsen van je toetsenbord ten opzichte van het scherm. De specificaties zijn high-end gamingdesktopwaardig, prijzen zijn nog niet bekend maar de Mothership GZ700 moet in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

Het beste van de CES 2019-15765522

© CIDimport

Invoxia gps-tracker

Invoxia heeft zijn bestaande gps-tracker uitgerust met een anti-diefstal-alarm. Invoxia maakt hiervoor gebruik van het Sigfox low-power netwerk, waardoor de accu veel minder wordt belast en er een accuduur tot wel zes maanden haalbaar is. De gps-tracker kan in anderhalf uur worden opgeladen via een micro-usb-kabeltje en wordt geleverd met een driejarig abonnement. Hij kost 99 euro en is vanaf nu leverbaar.

Het beste van de CES 2019-15765524

© CIDimport

Withings Move ECG

Met de Move ECG smartwatch biedt Withings gebruikers de mogelijkheid om zelf een hartfilmpje te maken. Voor het filmpje heb je een app nodig en je duim en wijsvinger. Het resultaat kun je naar de dokter sturen voor verder advies. De Move ECG ziet er uit als een eenvoudig analoog horloge, niets spannends aan. De prijs is wel interessant: slechts 129 dollar. Hij moet nog voor de zomer op de markt komen.

Het beste van de CES 2019-15765526

© CIDimport

Gardena Smart System

Gardena gaat zijn ‘slimme’ tuinproducten voorzien van HomeKit-ondersteuning. En dat maakt de robotmaaiers, vochtigheidssensoren, slimme stopcontacten en besproeiingscomputers van het Smart System een stuk makkelijker te integreren in je complete smarthome-systeem. Op dit moment kunnen ze alleen worden bediend via de Gardena-app. De software-update die de Homekit-ondersteuning mogelijk maakt moet nog dit voorjaar komen.

Het beste van de CES 2019-15765528

© CIDimport

Panasonic GZW2004

De GZW2004 is een tv met een geoptimaliseerd oled-scherm. Het is de eerste oled-tv die zowel HDR10+ als Dolby Vision HDR ondersteunt. Qua geluid is er ook iets bijzonders: dankzij de extra, omhoog gerichte speakers achterop biedt hij Dolby Atmos-geluid. Qua specificaties is dit lang nog niet alles maar dat maakte ons niet heel veel uit. Je moet deze tv gewoon zien én horen. Wat een prachtig beeld en qua geluid mis je alleen nog een flinke subwoofer. De prijs is nog niet bekend maar we verwachten dat die tussen de 4000 en 5000 euro zal liggen voor het 65-inch-model. Er is ook een 55-inch-model beschikbaar.

Het beste van de CES 2019-15765529

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten