Chat-app Telegram krijgt betaalde functies

© CIDimport

Chat-app Telegram krijgt betaalde functies

Geplaatst: 23 december 2020 - 09:50

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:47

Redactie ID.nl

Omdat de chat-app Telegram 500 miljoen actieve gebruikers nadert, wordt er nagedacht over betaalde functies om de dienst draaiende te houden. Voor de functies die nu al gratis zijn, hoef je straks echter niet te betalen.

Dat maakt Telegram-oprichter Pavel Durov vandaag bekend. De makers achter de app richten zich met de betaalde functies op 'power users' en zakelijke gebruikers die Telegram in teamverband gebruiken. Op premium stickers na worden er verder nog geen concrete voorbeelden van dergelijke functies gegeven. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een eigen advertentieplatform, wat een onderdeel wordt van publieke Telegram-groepen. Deze hebben vaak vele duizenden gebruikers binnen dezelfde groep. Het bedrijf benadrukt daarbij dat 1-op-1-chats advertentievrij blijven. Ook is men niet van plan om Telegram door te verkopen zoals WhatsApp ooit door Facebook opgekocht werd. 

Veilig alternatief

In het verleden werd Telegram vaak geadverteerd als een veiliger alternatief voor WhatsApp, vanwege de toegepaste encryptie. Inmiddels bezit WhatsApp zelf echter ook end-to-end-versleuteling. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten