Chatbot politie krijgt 15.000 vragen over coronavirus 2020-07-08T10:27:49

PhotoStage: diashow maken

Maximale bestandsgrootte OneDrive nu 100 GB

Chatbot politie krijgt 15.000 vragen over coronavirus

Chatbot politie krijgt 15.000 vragen over coronavirus

Chatbot Wout van de Nederlandse politie behandelde de afgelopen drie maanden 15.000 vragen over het coronavirus. Om verscheidene redenen wordt het platform nu tijdelijk weer offline gehaald.

'Wout' ging 3 april live om veelgestelde vragen over het coronavirus te kunnen beantwoorden. Op die manier wilde men het callcenter van de politie enigszins ontlasten. Omdat de coronamaatregelen weer verder versoepeld zijn en de licentie voor het inzetten van de chatbot afloopt, stopt het project voorlopig weer.

Tweede versie

Het is niet de eerste keer dat Wout is ingezet. Tussen september en december van vorig jaar bestond er een versie die vragen over geluidsoverlast en cybercrime beantwoordde. In die periode kwamen er 3.000 vragen binnen. De ervaringen die hierbij zijn opgedaan, komen in de toekomst van pas bij het ontwikkelen van een nieuwe, geavanceerdere chatbot. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord