CheapTickets.nl bagatelliseert lek

© CIDimport

CheapTickets.nl bagatelliseert lek

Geplaatst: 17 november 2011 - 13:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:00

Redactie ID.nl

Vliegreisverkoper CheapTickets.nl ontkende dat er misbruik was gemaakt van klantgegevens die niet afdoende waren afgeschermd. Uit onderzoek van journalist Wammes Witkop van PC-Active blijkt er wel degelijk gespamd te zijn naar klanten.

CheapTickets stond negatief in het nieuws toen bleek dat zevenhonderdduizend klantprofielen niet afdoende waren afgeschermd. Hoewel het bedrijf het boetekleed in eerste instantie aantrok, trachtte het de zaak te bagatelliseren door te stellen dat er geen misbruik van de gegevens zijn gemaakt.

Volgens CheapTickets ging het 'slechts' om een testdatabase en ontkende het dat de profielen bloot stonden aan misbruik. PC-Active trok al eerder aan de bel maar werd niet serieus genomen en er werd zelfs gedreigd met een rechtszaak wanneer PC-Active erover zou publiceren.

Onderzoek

In PC-Active onthult journalist Wammes Witkop deze maand zijn ervaringen toen hij zomer 2010 CheapTickets benaderde met een vraag omtrent spam die alleen uit hun database kon komen. “Voor al zulk soort sites gebruik ik een apart mailadres,” aldus Witkop. “Zo weet ik met een zekerheid die de honderd procent benadert uit welke richting spam vandaan komt. Zeker als op dat adres spam arriveert met mijn naam.”

Maar toen Witkop CheapTickets hierover benaderde werd hij met een smoes afgewimpeld en dreigde CheapTickets met juridische stappen, mocht Witkop hierover publiceren. Maar dat houdt PC-Active niet tegen want in het nummer dat morgen in de winkels ligt wordt er uitgebreid over geschreven.

[Via: PC-Active]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten