China blokkeert nu ook Instagram

© CIDimport

China blokkeert nu ook Instagram

Geplaatst: 29 september 2014 - 09:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:34

Redactie ID.nl

Persbureau Reuters meldt dat de Chinese overheid het sociale netwerk Instagram heeft geblokkeerd, te midden van protesten in Hong Kong. De dienst werd gebruikt voor het delen van foto's en video's van de opstand.

Onder andere journalisten van The New York Times geven aan niet meer op Instagram te kunnen, en de website blockedinchina.net toont dat de dienst niet meer toegankelijk is in onder meer Beijing en Shenzhen.

Foto's en video's werden aangevuld met de hashtag Occupy Central. Deze kreet is inmiddels ook verbannen op Weibo, China's variant op Twitter. Vanuit Instagram of moederbedrijf Facebook zelf is nog geen reactie gegeven.

Protest

In Hong Kong protesteren inwoners van China momenteel, omdat ze politieke hervormingen en meer democratie willen. Het protest is al enkele dagen aan de gang, en er zijn al tientallen mensen opgepakt. Anderen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Autoriteiten zetten onder meer traangas in. 

De blokkade van Instagram volgt een eerder verbod op zoekmachine DuckDuckGo op. De diensten scharen zich bij de lange lijst aan geblokkeerde websites in China, waaronder diensten van Google en verschillende sociale media.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten