China krijgt voetpaden voor telefoonstaarders

© CIDimport

China krijgt voetpaden voor telefoonstaarders

Geplaatst: 15 september 2014 - 06:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Redactie ID.nl

In de Chinese stad Chongqing is een eerste voetpad aangelegd, speciaal voor voetgangers die maar niet van hun smartphone kunnen afblijven. Ondanks dat ze niet op hun omgeving letten, hinderen ze zo het andere verkeer niet.

Het eerste aangelegde pad is 50 meter lang, drie meter breed en ligt naast een gewoon voetpad. De laan wordt aangeduid met een smartphone-symbool: 'hier lopen mensen met smartphones, betreden op eigen risico.'

China is een opkomende smartphonemarkt. Naar verwachting zijn er daar dan ook meer dan 500 miljoen smartphonegebruikers tegen het einde van het jaar.

Ongelukken

Recent onderzoek wijst er daarbij op dat er meer ongelukken plaatsvinden door de telefoon te gebruiken tijdens het wandelen, dan tijdens het rijden.

En waarschijnlijk nog meer dan men durft toe te geven, omdat wandelaars zich ervoor schamen dat ze op zo'n manier van trappen vallen, tegen muren aanlopen of zelfs worden aangereden. Ze geven bij dokters dan ook niet snel toe dat de smartphone de reden was van het ongeluk.

Experiment

China is niet de eerste met het idee van een smartphonevoetpad. In de Amerikaanse hoofdstad Washington DC is in juli een zelfde soort strook geplaatst, bij wijze van een 'sociaal experiment.' Er worden opnames van gemaakt voor een nieuw National Geographic-programma, Mind Over Masses.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten