Chinese scholen verwijderen Green Dam-firewall

© CIDimport

Chinese scholen verwijderen Green Dam-firewall

Geplaatst: 16 september 2009 - 11:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie ID.nl

Chinese scholen negeren het decreet van hun overheid om gebruik te maken van Green Dam, een speciaal softwarepakket dat websites moet censureren.

Chinese scholen negeren het decreet van hun overheid om gebruik te maken van Green Dam, een speciaal softwarepakket dat websites moet censureren. Green Dam moet op elke openbare computer geïnstalleerd worden, maar de software blijkt vaak lastige problemen te veroorzaken.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat alle nieuwe pc's, dus ook die voor thuisgebruik, met de nieuwe Green Dam-software zou worden uitgeleverd. Na boze reacties heeft de Chinese overheid ingebonden. Green Dam is nu alleen nog maar verplicht op openbare computers, zoals die op scholen en in internetcafés. Green Dam moet kinderen beschermen van kinderporno en andere corrumperende sites.

Sommige scholen hebben de software inmiddels verwijderd. Green Dam schijnt de neiging te hebben de administratiesoftware van de scholen te laten crashen. Een woordvoerder van de Chongwen District Education Commission heeft bekend behoorlijk veel klachten van scholen binnen te krijgen over het pakket. Inmiddels staat de Beijing City Education Commission het scholen al toe de software te deïnstalleren; of de rest van het land zal volgen moet blijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten