Chinese Shaolin tempel lanceert online winkel 2013-11-04T17:32:25

Is de iPhone vrouw-onvriendelijk?

Gamers en hun virtuele alter ego

Chinese Shaolin tempel lanceert online winkel

Chinese Shaolin tempel lanceert online winkel

De beroemde Shaolin tempel, volgens sommige experts de bakermat van alle Oosterse vechtsporten - heeft zijn eigen online winkel gelanceerd. De website van de Chinese vechtkunstenaars heet ‘Shaolin The Stage of Joy' en hoewel dit meer klinkt als een sekssite kunnen bezoekers er allerlei producten kopen met - en over - de vechtmonniken, zoals T-shirts, schoenen, thee en slippers.

De beroemde Shaolin tempel, volgens sommige experts de bakermat van alle Oosterse vechtsporten - heeft zijn eigen online winkel gelanceerd.

De website van de Chinese vechtkunstenaars heet ‘Shaolin The Stage of Joy' en hoewel dit meer klinkt als een sekssite kunnen bezoekers er allerlei producten kopen met - en over - de vechtmonniken, zoals T-shirts, schoenen, thee en slippers. De webstore wordt gehost op de servers van de Chinese e-commercesite taobao.com.

Fans van de Chinese vechtmonniken kunnen in de webstore onder andere een Kung-Fu handboek kopen voor 9,999 yuan, een luttele 935 euro, of ‘ecologisch verantwoorde' eetstokjes voor 29 yuan (3 euro).

De tempel is in de Westerse wereld vooral beroemd geworden als de trainingsschool van Kwai Chang "Grasshopper" Caine, de held uit de seventies tv-serie Kung Fu.

De monniken van de Shaolin tempel proberen niet boven de materiële wereld uit te stijgen. Al jaren zijn ze bezig hun internationale reputatie ten gelde te maken. De monniken geven Kung Fu shows, maken films en zoeken naar nieuwe vechtkunstenaars in reality tv-programma's. De monniken reizen de wereld rond om aan het publiek hun bijzondere vaardigheden te tonen. De tempel was ook een belangrijke factor achter de beslissing van de Henan-provincie om "aandelen toerisme" uit te brengen.

De commerciële activiteiten van de monniken zijn niet zonder controverse. In 2006 was er kritiek op de tempel toen een monnik van de provincie een luxe auto kreeg voor zijn diensten voor de toeristenindustrie.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord