Chrome-extensie Dmail laat je e-mails terugtrekken

© CIDimport

Chrome-extensie Dmail laat je e-mails terugtrekken

Geplaatst: 27 juli 2015 - 12:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:10

Redactie ID.nl

De nieuwe Chrome-extensie Dmail laat Gmail-gebruikers verzonden e-mails terugtrekken wanneer en zo lang ze willen. Daarvoor hoeft de ontvanger van het bericht de extensie zelf niet te installeren.

Nadat de extensie is geïnstalleerd, verschijnt er onderaan de op te stellen e-mail een knop voor Dmail. Daar is aan te geven wanneer de verzonden boodschap niet meer beschikbaar moet zijn: na een uur, een dag of een week. E-mails zijn ook handmatig terug te trekken na verzending, wanneer je wil.

Heeft de ontvanger van het zelfvernietigende bericht de extensie niet, dan krijgt hij een mailtje met daarin een doorverwijzing naar de inhoud. Deze opent in een aparte pagina van de webbrowser. Mocht het mailtje in de tussentijd teruggetrokken of verlopen zijn, dan is er niets meer te zien.

Nu nog gratis

Hebben beide mailers de Dmail-extensie, dan kunnen ze elkaars 'Dmails' gewoon binnen Gmail beheren. De makers ervan willen later ook andere maildiensten en browsers ondersteunen, ook in de vorm van mobiele apps. Uiteindelijk moet er geld aan verdiend worden door optionele extra functies. Voor nu is de extensie helemaal gratis.

Overigens heeft Gmail zelfs sinds kort ook de optie om verzonden e-mails ongedaan te maken, maar daar heb je wel slechts 30 seconden na verzending te tijd voor. 

Installeer hier de Dmail-extensie voor Chrome.

Chrome-extensie Dmail laat je e-mails terugtrekken-15796815

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten