Chrome-extensies straks alleen via Web Store 2018-06-13T10:16:42

Apple: Doorverkoop iOS-adresboek voortaan verboden

Goedkoop printen via wifi met Epson Expression Home

Chrome-extensies straks alleen via Web Store

Chrome-extensies straks alleen via Web Store

Extensies voor Chrome zijn binnenkort alleen nog maar via de Chrome Web Store te installeren, en niet langer daarbuiten. Google neemt deze maatregel om misleidende installatie van malafide extensies te voorkomen.

Websites kunnen nu nog zelf extensies aanbieden, deze zijn dan bijvoorbeeld via een pop-up te installeren. Maar dat kan er tevens voor zorgen dat Chrome-gebruikers per ongelijk add-ons installeren die kwade bedoelingen hebben. Straks kan men alleen nog doorgestuurd worden naar de Chrome Web Store, om extensies via een veiligere omweg te installeren. 

Voorbeelden

Kortgeleden nog dook zo'n soort 'inline extensie' op, die via een neppe YouTube-pagina werd verspreid. Na de installatie ervan werden wachtwoorden gestolen, en werd de getroffen pc ingezet om cryptomunten te delven. Toch is de Chrome Web Store zelf ook niet helemaal vrij van dit soort praktijken, dus het blijft alsnog opletten geblazen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord