Chrome-gebruikers keren terug naar Firefox en IE

© CIDimport

Chrome-gebruikers keren terug naar Firefox en IE

Geplaatst: 24 september 2008 - 10:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:45

Redactie ID.nl

Hoewel er overweldigend veel interesse was in Google's Chrome-browser, lijkt het gebruik nu weer fors terug te lopen. Gebruikers pakken de draad weer op met hun gebruikelijke browser, vooral Firefox of Internet Explorer. In de tweede week van het bestaan van Chrome was de browser goed voor 0.85% van alle webbezoeken, aldus Net Applications.

Hoewel er overweldigend veel interesse was in Google's Chrome-browser, lijkt het gebruik nu weer fors terug te lopen. Gebruikers pakken de draad weer op met hun gebruikelijke browser, vooral Firefox of Internet Explorer.

In de tweede week van het bestaan van Chrome was de browser goed voor 0.85% van alle webbezoeken, aldus Net Applications. In week drie is het aandeel al gezakt naar 0.77%. Chrome is alleen vlak na introductie even boven de 1% uitgekomen.

Internet Explorer en Firefox laten daarentegen weer een kleine stijging zien (0.24 procentpunten voor IE en 0.06 procentpunten voor Firefox). De grootste stijger is echter Safari, dat 0.45 procentpunten omhoog is gegaan.

Volgens Net Applications is de daling te wijten aan de gebrekkige promotie van de browser. Afgezien van een paar gesponsorde links besteedt Google nauwelijks aandacht aan zijn eigen browser.

ComputerWeek

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten