Chrome krijgt Herinneringen als uitgebreide geschiedenisfunctie 2021-04-21T10:35:12

Free Office: TextMaker

Review: Nokia 5.4

Chrome krijgt Herinneringen als uitgebreide geschiedenisfunctie

Chrome krijgt Herinneringen als uitgebreide geschiedenisfunctie

Google werkt aan een nieuwe functie voor zijn Chrome-browser waarmee het makkelijker wordt om recent bezochte websites weer terug te vinden, onder de noemer Herinneringen. Zie het als een opgevoerde versie van de bekende browsegeschiedenis.

Herinneringen biedt een overzicht van onlangs geopende websites, waarbij er onderscheid gemaakt wordt tussen willekeurige sites, websites uit tabgroepen en sites die in je favorieten zijn opgeslagen. Dit terwijl de browsegeschiedenis zoals die al bestond, enkel één lange chronologische lijst toont. Het Herinneringenvenster biedt ook een zoekfunctie. 

Herinneringen in Chrome inschakelen

Om het alvast te proberen, heb je de meest recente versie van Chrome Canary nodig. Dit is een variant van Chrome die los naast de reguliere Chrome-browser te draaien is, en updates altijd als eerst ontvangt.

Controleer bij chrome://settings/help of Chrome Canary up-to-date en ga daarna naar chrome://flags/. Zoek hier op Memories en kies in het uitklapmenu voor Enabled. Herstart de browser. Ga tot slot naar chrome://memories/ om de functie in actie te zien. 

Gegevens wissen

Wanneer je trouwens je browsegeschiedenis wist onder chrome://history/ en Browsegegevens wissen, dan verdwijnen bezochte websites ook uit de Herinneringen. Vermoedelijk wordt de nieuwe functie straks een knop in de menustructuur van Chrome, zodat je er makkelijker bij kunt.

Wanneer Herinneringen worden doorgevoerd naar de stabiele Chrome-variant, is nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord