Chrome nu al Safari voorbij 2013-11-04T17:06:11

België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

Bing zoek-app voor de iPhone

Chrome nu al Safari voorbij

Chrome nu al Safari voorbij

Google's Chrome browser is Apple's Safari browser voorbij als de derde browser op de wereldranglijst van meest gebruikte webbrowsers. Dit is te danken aan de introductie van de bètaversies voor Mac en Linux vorige week. Volgens internet marktonderzoeker Net Applications had Chrome in de week van 6 tot 12 december een aandeel van 4,4% in vergelijking tot Safari met 4,37%.

Google's Chrome browser is Apple's Safari browser voorbij als de derde browser op de wereldranglijst van meest gebruikte webbrowsers. Dit is te danken aan de introductie van de bètaversies voor Mac en Linux vorige week.

Volgens internet marktonderzoeker Net Applications had Chrome in de week van 6 tot 12 december een aandeel van 4,4% in vergelijking tot Safari met 4,37%. In de maand november had Chrome nog een marktaandeel van net onder de 4% en Safari 4,36 %.

We moeten deze cijfers niet al te serieus nemen omdat ze zijn gebaseerd op een zo korte periode. Ook is het logisch dat het uitkomen van Chrome voor de Mac en Linux goed is voor een piek in het gebruik omdat beide groepen gebruikers het willen uitproberen. We moeten nog maar afwachten hoe het Chrome gebruik beklijft.

Ondertussen wordt verwacht dat Google op 12 januari een stabiele versie van de Chrome browser zal uitbrengen, voor beide platformen. Wel geeft het aan dat de Chrome browser een serieuze speler op de markt is waar we rekening mee moeten houden. Het heeft Google zelfs verleid om geheel tegen de eigen gewoonte in voor de Chrome browser te adverteren op zijn anders zo keurig leeg gehouden home-page van de Google zoekmachine.

Ten opzichte van de grootste twee aanvoerders van de browserranglijst stelt het marktaandeel van Chrome nog niet veel voor. Alle versies van Internet Explorer zijn samen goed voor 64 % en Firefox heeft een 25% aandeel op de browsermarkt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord