Chrome OS later, Android 2.3 eerder dan verwacht 2013-11-04T16:40:30

Google Hotpot raadt leuke uitgaansgelegenheden aan

Britse kinderen te veel online

Chrome OS later, Android 2.3 eerder dan verwacht

Chrome OS later, Android 2.3 eerder dan verwacht

Op de Web 2.0 Summit in San Francisco heeft Google topman Eric Schmidt een aantal uitspraken gedaan over Google's besturingssystemen en die rol die ze kunnen spelen op web 2.0-gebied.Zo demonstreer

Op de Web 2.0 Summit in San Francisco heeft Google topman Eric Schmidt een aantal uitspraken gedaan over Google's besturingssystemen en die rol die ze kunnen spelen op web 2.0-gebied.

Zo demonstreerde hij de eerder genoemde Androidtelefoon die met Near Field Communication (NFC) is uitgerust, om als alternatief voor creditcardbetalingen te kunnen dienen zoals we al eerder berichtte. Android 2.3 (Gingerbread) kunnen we waarschijnlijk al binnen enkele weken verwachten.

Het voor deze maand aangekondigde andere besturingsysteem van Google, Chrome OS, is daarentegen vertraagd en zal niet eerder dan tegen het einde van het jaar verschijnen. Het cloud-georiënteerde besturingssysteem Chrome OS is volgens Schmidt niet bedoeld voor tablets en zal dan ook alleen op netbooks uitkomen. Chrome OS is gericht op het gebruik van een toetsenbord. Android is geoptimaliseerd voor aanraakschermen en daardoor wel geschikt voor gebruik op tablets, al zullen we volgens eerdere uitspraken van Google dan wel moeten wachten op versie 3.0 (Honeycomb) dat beging 2011 verwacht wordt. Omdat beide besturingssystemen opensource zijn, kan er echter nog van alles gebeuren volgens Schmidt. Zo zijn er al Netbooks verschenen met Android dus waarom geen tablet met Chrome OS?

Volgens Schmidt komt Chrome OS de komende maanden beschikbaar op mini-notebooks (ook wel Smartbooks genoemd). Chrome OS zal concurreren met besturingssystemen als MeeGO en Windows.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord