Chrome-update maakt browser sneller en energiezuiniger 2020-11-21T10:55:32

Gerrard Street Prince: Huur-koptelefoon met ruisonderdrukking

Flash-ondersteuning Firefox stopt in januari

Chrome-update maakt browser sneller en energiezuiniger

Chrome-update maakt browser sneller en energiezuiniger

De laatste Chrome-update van het jaar staat in het teken van het versnellen van de browser. Vooral wanneer je vaak veel tabbladen hebt openstaan, zou je verschil moeten merken na de installatie van Chrome 87.

Openstaande tabbladen kunnen de Chrome-browser flink vertragen. Google sleutelt dan ook al een poosje aan de manier waarop Chrome omgaat met websites die op de achtergrond openstaan. Het bedrijf ontdekte dat JavaScript hierin een grote rol speelt. Meer dan 40 procent van het processorverbruik door Chrome is daaraan te wijten.

Door de manier waarop JavaScript actief is te beperken in achtergrond-tabbladen, wordt de cpu tot wel vijf keer minder belast. Bijkomend voordeel is dat deze aanpak een positieve impact heeft op de accuduur van mobiele apparaten. Ze zouden het meer dan een uur langer volhouden na Chrome-update 87.

Snelheidswinst

Verdere optimalisatie zorgt ervoor dat de browser tot 25 procent sneller opstart en websites tot 7 procent sneller laadt. Het terugkeren naar een vorige pagina gaat ook vlotter, doordat deze tijdelijk in het cache wordt bewaard. De pagina in kwestie hoeft daardoor niet helemaal opnieuw te laden.

Om te controleren of je de nieuwste Chrome-versie draait, ga je naar chrome://settings/ en dan Over Chrome, de onderste optie. Als er een recentere versie klaarstaat, dan wordt die nu automatisch binnengehaald. Herstart de browser om de update door te voeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord