Chromebook-gebruikers kunnen andere besturingssystemen installeren 2015-01-13T14:23:53

Toshiba Canvio Aerocast streamt ook naar Chromecast

Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens

Chromebook-gebruikers kunnen andere besturingssystemen installeren

Via usb

Chromebook-gebruikers kunnen andere besturingssystemen installeren

Als je een Chromebook hebt, dan ben je waarschijnlijk blij met Chrome OS. Maar soms kun je de features van Windows wel eens missen. Gelukkig is het nu mogelijk om ook andere besturingssystemen op een Chromebook te draaien, via usb.

Google heeft die mogelijkheid opgesteld voor het besturingssysteem. Door je Chromebook op te starten met een bootable usb-stick kun je ook Linux draaien of Windows op het apparaat installeren.

TAILS

Die optie is vooral handig voor mensen die bijvoorbeeld TAILS willen gebruiken, de ultra-veilige variant van Linux waarbij al het internetverkeer versleuteld wordt verstuurd en die geen sporen achterlaat.

Expert

Overigens is het niet meteen aan te raden te gaan stoeien met andere besturingssystemen, want de garantie dekt het allemaal niet als er iets kapot gaat aan je Chromebook. Je moet dus goed weten waar je mee bezig bent, maar als je Googles simpele besturingssysteem niet goed genoeg vindt voor wat je nodig hebt is dit een goede zaak.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord