Chromecast kan nu je hele telefoonscherm 'casten'

© CIDimport

Chromecast kan nu je hele telefoonscherm 'casten'

Geplaatst: 11 december 2014 - 11:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Google heeft een grote Chromecast-update doorgevoerd, waardoor je nu je hele scherm kunt spiegelen op je tv. Zo maakt het niet uit welke apps daar speciale ondersteuning voor hebben.

Toch zitten er nog flink wat haken en ogen aan de update, want die werkt alleen op toestellen met Android 4.4.2 en hoger. Ook werkt de update lang niet altijd soepel - het gaat schokkerig en het streamen werkt niet altijd. Daarvoor geeft de Chromecast-app ook een waarschuwing voor je begint te streamen.

Chromecast-app

Het spiegelen van je hele scherm werkt nu niet meer per individuele app. Normaal moeten apps zoals Netflix of Uitzending Gemist eerst Chromecast-ondersteuning hebben, maar nu kan je via de Chromecast-app zelf kiezen om het hele scherm te 'casten'.

Miracast

Dat werkt hetzelfde als de grootste concurrent van Chromecast, de Miracast. Dat protocol werkt op meerdere sticks, waaronder die van Microsoft maar ook van onbekendere aanbieders als Prestigio. Met Miracast kun je ook je hele scherm casten, al werkt dat vaak ook niet helemaal naar behoren.

Het gaat voorlopig nog om een bèta-functie die nog niet in de Play Store staat. Je kunt 'em echter wel al downloaden op deze website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten