Chromecast met Google TV uitgebreid met profielen 2022-06-24T09:11:53

Facebook gaat strijd aan met neppe recensies

Muziekcomposities maken met MuseScore (2)

Chromecast met Google TV uitgebreid met profielen

Chromecast met Google TV uitgebreid met profielen Bron: Google

De Chromecast met Google TV ondersteunt voortaan meerdere profielen. Daardoor kunnen meerdere gebruikers gebruikmaken van alle opties.

Google TV is een softwareschil van Google, die over het Android TV-besturingssysteem geplaatst wordt. De schil biedt allerlei opties aan die je niet standaard op Android TV aantreft.

Zo kan de Chromecast met Google TV films en series aanbevelen op je kijkgedrag. Ook kun je in één oogopslag meer content zien, vanuit allerlei bronnen. Denk dan aan Netflix, Disney+ en HBO Max.

Google TV biedt profielen aan

Zo hoef je dus niet per app het aanbod te bekijken. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar dit werkte alleen wanneer je Google TV als eenpersoonshuishouden gebruikt. Tot nu toe dan.

Google rolt namelijk de ondersteuning voor meerdere profielen uit naar de Chromecast met Google TV. Daardoor kunnen meerdere mensen gebruikmaken van de opties van de softwareschil.

Ook is het zo dat je dan niet te maken krijgt met de aanbevelingen die Google TV doet op basis van andermans kijkgedrag. Daardoor wordt de gebruikerservaring eindelijk (weer) persoonlijk.

De update arriveert via een serverside-update. Die kun je helaas niet echt forceren. Maar je kunt wel kijken of de opties beschikbaar zijn wanneer je de Chromecast een keertje opnieuw opstart.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord