Gratis hulp bij belastingaangifte 2018? Computer Idee helpt! 2019-03-24T21:44:00

Uitstel van executie door komende Windows 7-update

MailerLite: nieuwsbrief versturen

Gratis hulp bij belastingaangifte 2018? Computer Idee helpt!

Gratis hulp bij belastingaangifte 2018? Computer Idee helpt!

De tijd om je belastingaangifte over 2018 in te vullen is weer aangebroken. En net als vorig jaar helpt Computer Idee je met het invullen. Want met ons gratis handige en geautomatiseerde Excel-bestand zie je direct hoeveel je terugkrijgt, of moet betalen.

Al minstens 15 jaar helpt Computer Idee je met de belastingaangifte. En hoewel het tegenwoordig een stuk makkelijker (maar niet altijd even leuker) is gemaakt, kun je altijd wat extra hulp gebruiken. Ook voor de aangifte over 2018.

Daarom schakelen we ook dit jaar weer de hulp in van onze Excel-expert Wim de Groot. Hij maakt speciaal voor onze lezers ieder jaar een geautomatiseerd Excel-bestand, waarmee je precies kunt zien hoeveel geld jij kunt terugvorderen van de Belastingdienst. Ook dit jaar komt er een versie van het Excel-bestand beschikbaar voor iedereen die hulp kan gebruiken bij de aangifte. 

Gratis downloaden

Via deze link kun je het Excel-bestand downloaden. Het Excel-bestand zit in een zip-bestand. Pak het zip-bestand eerst uit naar een locatie op de harde schijf om het Excel-bestand te kunnen openen.

Download Excel-bestand - versie 4

Versiegeschiedenis

Versie 4 - 24 maart 2019

Deze versie bevat de volgende wijzigingen/aanpassingen:

- De Verdeling van de korting voor Groene beleggingen werd tegelijk met heel Box 3 gedaan. Maar daardoor bleef het deel van de Groene beleggingen dat binnen het Heffingvrije vermogen viel, niet meegenomen. Nu wordt deze korting apart verdeeld.
- De Verdeling van de Giften, Studie en alimentatie verliep niet correct. Dat is verholpen.

Versie 3 - 20 maart 2019

Deze versie bevat de volgende wijzigingen/aanpassingen:

Tabblad Hypotheek en schulden: onderscheid gemaakt zodat alleen  de royementskosten bij de verkoop van uw woning of bij de aflossing van uw hypotheekschuld aftrekbaar zijn. Andere verkoopkosten  zijn niet aftrekbaar, maar dienen om de restschuld en de eigenwoningreserve te bepalen.
- Enkele cosmetische verbeteringen bij de afdruk van de Samenvatting.

Versie 2 - 17 maart 2019

Deze versie bevat de volgende wijzigingen/aanpassingen:

- De Ouderenkorting bij de partner was te hoog, de formule in U186 is veranderd in: =ALS(S186>0;MIN(S186;U173);0)
- Arbeidskorting in cel K179 en S179 werd alleen uit rij 7 meegenomen, moet rij 7, 8 en 9 zijn.
- Op het tabblad Premie lijfrente A en B moet voor de jaarruimte 2018 in cel M37 een kopie van L37.
- De heffingskorting Groene beleggingen bij de partner stond te hoog. De formule is aangepast.
- Als bij fiscale partner de Tariefsaanpassing eigen woning van toepassing is, en ze zetten een deel van de (negatieve) inkomsten
  eigen woning bij de partner, dan verscheen daar geen Tariefsaanpassing. Met de verbeterde formule wel.
- Mensen met een inkomen boven 68.507 krijgen geen Algemene heffingskorting, maar er stond 1 door het afronden. Nu staat daar 0. 
- Zet u “Formules beveiligen” op Ja zet, dan geeft de knop “Optimaal verdelen” een foutmelding. Dat is verholpen.

Systeemvereisen: 

Vanwege de ingebouwde macro's werkt het bestand het beste met Excel-versies vanaf Office 2007 en hoger. In Excel moeten macro's worden ingeschakeld. Bij het openen van het Excel-bestand in de nieuwste versies van Excel krijg je automatisch de melding of de macro's mogen worden ingeschakeld:

 

Bijbehorend artikel

In het artikel 'Voordelig aangifte doen met Excel' in Computer Idee 8 leggen we stap voor stap uit hoe je het Excelbestand het beste kunt gebruiken met verschillende voordelen. Geen Computer Idee bij de hand? Via het onderstaand formulier kun je het artikel alsnog gratis in PDF-formaat ontvangen in je mailbox:

Vul je e-mailadres in en binnen enkele minuten ontvang je het artikel gratis in je postvak.

E-mailadres:

 

FAQ:

Vraag: In welke versies van Excel werkt dit Excelbestand?

Antwoord: Het bestand werkt vanaf Excel 2003 en hoger voor Windows en Office for Mac 2011 en hoger voor Mac OS X.

Vraag: Kan ik ook andere spreadsheetsoftware gebruiken om het Excelbestand te openen?
Antwoord: De in VBA-geschreven macro's zullen niet werken in bijvoorbeeld OpenOffice en LibreOffice, waardoor u de knop om de aftrekposten te verdelen tussen de fiscale partners, niet kunt gebruiken. De formules voor de berekeningen werken doorgaans wel.  

Vraag: Kan ik het Excelbestand openen in de online-versie van Excel, bijvoorbeeld in Office 365 of Outlook.com?
Antwoord: Nee, de in het bestand gemaakte macro's werken niet in de online-versie van Excel, omdat de macro's niet voor online-gebruik geconverteerd kunnen worden. U krijgt dan de (onterechte) melding 'dit bestand is beveiligd met een wachtwoord'.

Vraag: Werkt het Excelbestand met de Excel-viewer?
Antwoord: Nee, de Excel-viewer opent Excelbestanden alleen als 'alleen lezen', waardoor u geen gegevens in het sheet kunt invullen.

Staat je vraag hier niet bij of heb je andere vragen of problemen het het Excel-bestand? Stuur de redactie van Computer Idee dan een mailtje: redactie@computeridee.nl met als onderwerp 'Belastingaangifte 2018'. 
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord