Gratis hulp bij belastingaangifte 2020? Computer Idee helpt! 2021-03-02T09:36:50

Review: Sandisk iXpand Wireless Charger Sync

Ziggo hoeft klantgegevens illegale downloaders niet met filmdistributeur te delen

Gratis hulp bij belastingaangifte 2020? Computer Idee helpt!

Gratis hulp bij belastingaangifte 2020? Computer Idee helpt!

De tijd om je belastingaangifte in te vullen is weer aangebroken. Ook dit jaar helpt Computer Idee je met het invullen. Want met ons gratis handige en geautomatiseerde Excel-bestand zie je direct hoeveel je terugkrijgt, of moet betalen.

Ruim 15 jaar helpt Computer Idee zijn lezers met de belastingaangifte. En hoewel het tegenwoordig een stuk makkelijker (maar niet altijd even leuker) is gemaakt, kun je altijd wat extra hulp gebruiken. Ook voor de aangifte over 2020.

Daarom schakelen we ook dit jaar weer de hulp in van onze Excel-expert Wim de Groot. Hij maakt speciaal voor onze lezers ieder jaar een geautomatiseerd Excel-bestand, waarmee je precies kunt zien hoeveel geld jij kunt terugvorderen van de Belastingdienst. Ook dit jaar is er een versie van het Excel-bestand beschikbaar voor iedereen die hulp kan gebruiken bij de aangifte. 

Gratis downloaden

Via de onderstaande link kun je de nieuwste versie van het Excelbestand downloaden. De wijzigingen worden per nieuwste versie getoond. Het Excelbestand is opgenomen in een zip-bestand, omdat sommige browsers en virusscanners het direct downloaden van een xlsx-bestand blokkeren. Pak na het downloaden het zipbestand uit naar een locatie op de harde schijf.

Let op: onderstaand bestand heeft betrekking op de aangifte over 2020. 

Download Excel-bestand aangifte 2020   

Systeemvereisen: 

Vanwege de ingebouwde macro's werkt het bestand het beste met Excel-versies vanaf Office 2003 en hoger. In Excel moeten macro's worden ingeschakeld. Bij het openen van het Excel-bestand in de nieuwste versies van Excel krijg je automatisch de melding of de macro's mogen worden ingeschakeld. In het eerste tabblad van het bestand lees je vervolgens hoe je de macro's voorgoed inschakelt. 

FAQ:

Vraag: Kan ik ook versies van eerdere jaren downloaden?
Antwoord: Ja, vanaf de aangifte 2015 kun je deze nog downloaden, klik hier

Vraag: In welke versies van Excel werkt dit bestand?
Antwoord: Het bestand werkt vanaf Excel 2003 en hoger voor Windows en Office for Mac 2011 en hoger voor Mac OS X.

Vraag: Kan ik ook andere spreadsheetsoftware gebruiken om het Excel-bestand bestand te openen?
Antwoord: De in VBA-geschreven macro's zullen niet werken in bijvoorbeeld OpenOffice en LibreOffice. De formules voor de berekeningen werken doorgaans wel.  

Vraag: Kan ik het Excel-bestand openen in de online-versie van Excel, bijvoorbeeld in Office 365 of in Outlook.com?
Antwoord: Nee, de in het bestand gemaakte macro's werken niet in de online-versie van Excel, omdat de macro's niet voor online-gebruik geconverteerd kunnen worden. Je krijgt dan de (onterechte) melding 'dit bestand is beveiligd met een wachtwoord'.

Vraag: Werkt het Excel-bestand met de Excel-viewer?
Antwoord: Nee, de Excel-viewer opent Excel-bestanden alleen als 'alleen lezen', waardoor je geen gegevens in het sheet kunt invullen.

Staat je vraag hier niet bij of heb je andere vragen of problemen het het Excel-bestand? Stuur de redactie van Computer Idee dan een mailtje: redactie@computeridee.nl met als onderwerp 'Belastingaangifte 2020'. 
Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord