Computer Idee Nachtwacht – Amazon Kindle fire HDX 7” tablet

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – Amazon Kindle fire HDX 7” tablet

Geplaatst: 23 mei 2014 - 20:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:29

Redactie ID.nl

Bij de op zich interessante multimediale iBood-aanbieding van vandaag is het even opletten om teleurstellingen te voorkomen.

Merk: Amazon

Type: Kindle fire HDX 7 inch / 16 GB / Wifi only

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

Amazon gooit hoge ogen met haar Kindle e-book readers en tablets, vooral bij boekenwurmen. Valt u in deze laatste categorie én bent u al klant van Amazon (of was u toch al van plan dat te worden), dan is de Kindle fire HDX 7 inch tablet een interessant apparaat, met als extra pretverhogende factor dat het appaatje vandaag in de aanbieding staat bij iBood. Handig, want zo hoeft u de tablet niet zelf te importeren en bovendien zorgt iBood voor een verloopstekker zodat de Amerikaanse adapter keurig in een Nederlands stopcontact past. Deze Kindle is ideaal voor het lezen van boeken en tijdschriften dankzij het prachtige display met een (net iets meer dan) Full HD-resolutie: 1920 x 1200 pixels. Bij een 7 inch schermdiagonaal betekent dat een pixeldichtheid van 323 ppi, wat zorgt voor haarscherpe tekst en afbeeldingen. Ook betreft het een IPS-paneel waarbij kleur en helderheid ook bij schuin inkijken behouden blijven, leuk om samen een filmpje te pakken bijvoorbeeld! Met name tijdschriften (en natuurlijk geïllustreerde boeken) komen dankzij al deze specs goed uit de verf en zijn een verbetering ten opzichte van een e-paper scherm zoals in gebruik bij de goedkope readers. Al dat mooist heeft natuurlijk ook een prijs: de batterijduur wordt niet gemeten in weken maar uren (zo’n 11 uur op één lading). Nu wordt het opletten: hoewel de basis van het door Amazon stevig aangepakte besturingssysteem gevormd wordt door Android, ontbreekt de Play Store. In plaats daarvan is een beperkter selectie apps alleen in de Amazon app-store beschikbaar. Bent u op zoek naar een zo breed inzetbare tablet, dan zijn er interessantere opties. Bent u op zoek naar een geavanceerde e-book reader met de mogelijkheid om apps (waaronder 3D-games van bekende namen) toe te voegen, dan zit u goed. De 2,2 GHz quadcore-processor zorgt samen met 2 GB RAM voor een vlot draaiend geheel, op 16 GB opslaggeheugen past bovendien een forse verzameling boeken en tijdschriften.

 

Reviews

Met name de gebruikersvriendelijkheid van de tablet is hoog, zo meldt tabletsmagazine.nl: ‘Beide tablets draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean maar net als vorig jaar met een zware schil van Amazon er overheen. Deze schil is door Amazon wel verbeterd en gaat onder de naam Fire OS 3.0. Binnen deze software krijg je eenvoudig toegang tot het online aanbod van boeken, apps, films en andere content van Amazon. Een nieuwe feature van de software is de Mayday-knop. Hiermee kunnen gebruikers ondersteuning krijgen middels een live videochat waarin alleen de klantenservice medewerker op video verschijnt. Deze medewerker kan op het scherm dingen omcirkelen om je verder te helpen of de complete controle over de tablet nemen. Volgens Amazon reageert er altijd binnen 15 seconden iemand op een vraag en is de helpdesk 24 uur per dag te bereiken’.

 

Net als wij is ook The Verge wat terughoudend over Amazon’s implementatie van Android: ‘Fire OS 3.0, codenamed "Mojito," is Amazon’s latest software effort. It’s not the flexible, versatile, platform Android has become, and still feels very much media-centric. The top navigation is just a list of ways to give Amazon your money: Shop, Games, Videos, Audiobooks, Newsstand, and more. The homescreen is still a reverse-chronological carousel of every book, app, and movie you’ve opened or purchased since the beginning of time’.

 

ZDNet ontdekte dat Flash ontbrak: ‘Using Fire OS also means you won't be downloading apps from Google Play like most other Android users; instead, you're restricted to Amazon's own app store. By using a fork of Android, Amazon has created a walled garden of apps, which means, for example, that you can't currently view content from Channel 4, ITV or Channel 5 thanks to the lack of Flash support on the tablet and the fact that there's no alternative app’, wat apart is voor een in de kern Androidgebaseerde tablet.

Bent u boekenwurm en wilt u uw Amazon-aankopen in volle kleurenpracht bekijken, dan is dit een aantrekkelijke optie. Wilt u tegelijkertijd ook veel vrijheid op het vlak van apps installeren, dan is het beter om uit te kijken naar een gewone Android of iOS-tablet en daar de Kindle-app op te installeren. De iBood-prijs van 169,95 (175,90 inclusief verzendkosten) is ok, maar minder spectaculair dan hij lijkt. Op Amazon zelf kost de tablet in de basis-uitvoering met advertenties op het startscherm namelijk $229 Dollar, omgerekend 168,02. Daar komen dan natuurlijk nog wel wat vervelende overzeese verzendkosten bij, dus wat dat betreft is de iBood-deal prima. Het is onduidelijk of u de versie met of zonder advertenties krijgt, deze laatste versie kost bij Amazon $244 dollar, ofwel 179,02.5

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten