Computer Idee Nachtwacht – LG LAP341 SoundPlate

© CIDimport

Computer Idee Nachtwacht – LG LAP341 SoundPlate

Geplaatst: 21 mei 2014 - 20:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:32

Redactie ID.nl

Bij de meeste platte televisies laat het geluid best nog het een en ander te wensen over. Met de dagaanbieding van iBood in de vorm van de LG LAP341 SoundPlate krikt u de geluidskwaliteit flink op!

Merk: LG

Type: LAP 341 SoundPlate

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

 

De meeste platte televisies produceren een aardig geluid, maar Hifi is het bij lange na niet. Met name de lage tonen en ruimtelijkheid ontbreken. Op zich natuurlijk niet helemaal verwonderlijk want deze toestellen zijn vooral ontworpen om zo plat mogelijk te zijn, plaats voor speakers is er dus nauwelijks. Een losse speakerset is dé oplossing voor een betere geluidskwaliteit, maar lang niet iedereen heeft behoefte aan of ruimte voor losse boxen in de huiskamer. Met de LG LAP341 SoundPlate wordt dat probleem snel opgelost: het slechts 35 mm dikke apparaat past onder iedere op een voet staande televisie. Ondanks het slanke uiterlijk beschikt de SoundPlate over twee ingebouwde subwoofers en twee frontspeakers, samen leveren deze een vermogen van 120 Watt. Virtual Surround in combinatie met Dolby Digital levert een ruimtelijk geluidsbeeld op zonder de normaliter benodigde rondom-speakers. Via Bluetooth is bijvoorbeeld ook uw mobiele telefoon of tablet draadloos te koppelen, ideaal om van uw draagbare muziekcollectie te genieten of een game met dreunende geluidseffecten te spelen. Hebt u toevallig een recente LG-tv staan, dan kan de SoundPlate zelfs draadloos gekoppeld worden met het toestel; andere televisies worden gewoon via een kabel aangesloten. Voordat u tot aanschaf over gaat, moet u bedenken dat een SoundPlate als deze echt ontworpen is voor toestellen die op een voet staan, voor aan de muur hangende toestellen is een SoundBar (een speakerbalk die onder het toestel komt te hangen) de aangewezen oplossing.

 

Reviews

Om te beginnen lezen we op de site van Plattetvdiscounter.nl het (korte) verslag van een gelukkige gebruiker, Suzanne schrijft hier: ‘Geweldig geluid! Geen gedoe met aan de muur bevestigen of wat dan ook. Gewoon je tv erop zetten, aansluiten en het werkt. Ik heb deze gekozen, omdat ik al een LG tv had en dan connect de soundplate draadloos!’. Het betreft hier overigens de LAP340, de zwarte uitvoering van de LAP341, waarbij we er vanuit gaan dat de kleur geen invloed heeft op de klank en functionaliteit van het apparaat.

 

Bij Trustedreviews is men enthousiast over de kwaliteiten van deze SoundPlate: ‘It was so loud and powerful  that it managed to knock the remote sitting on top of the Plate out of its display stand. The 55-inch LG TV on its metal stand looked secure on the system and didn't show any noticeable signs of strain from the weight of the television. It’s a great speaker solution if you don’t have space to mount a soundbar on the wall or room for a separate subwoofer. Most importantly, it has the sound performance to match the chic, minimalist, space-saving design home cinema enthusiasts will surely love’.

 

Gamers komen volgens de review van Konsolefan.de met de LAP340 (wederom dus de zwarte uitvoering van de LAP341) goed aan hun trekken: ‘Wer aus Platzmangel keine Aufstellmöglichkeit für das vollständige 5.1 Heimkinosystem hat oder sich nicht mit einer Soundbar auseinandersetzen möchte, wird mit dem SoundPlate glücklich. Unauffällig unter dem TV platziert kommt bei Hinzuschaltung des Cinema Sound ein weiträumiger 4.1 Raumklang vor dem Hörer an. Das reicht auf alle Fälle für das abendliche TV-Programm oder auch die Action von Blu-ray. Richtig viel Spaß haben allerdings Gamer, die ihre Konsolen am LG SoundPlate betreiben. Wenn bei Shootern Granaten explodieren und Gewehrsalven knattern, wenn bei Rennspielen Motoren kreischen und Reifen quietschen, dann ist die LAP340 voll in ihrem Element‘.

Strakke deal? Een SoundPlate is natuurlijk geen vervanger voor een high-end home entertainmentsysteem met een berg aan luidsprekers en gespecialiseerde versterkers. Wl is het een eenvoudige en vooral plaatsbesparende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betere geluidskwaliteit voor de televisie zonder ingewikkeld gedoe. Ook gamers op hun slaap- of studentenkamer kunnen zo toch genieten van schitterende geluidseffecten. De iBood-prijs van 169,95 (175,90 inclusief verzendkosten) is indrukwekkend laag, de laagste reguliere prijs vonden we bij bobshop.nl: 263. Het betrof hier de zwarte LAP340, wilt u perse een zilveren dan ligt de laagste prijs die wij zo vonden op 290,91 bij Nextdeal.nl. Doen dus als u al langer op zoek was naar beter tv-geluid.5

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten