Condoleances voortaan in Eerbetonen-sectie Facebook 2019-04-10T10:51:54

Excel: gemiddelde, mediaan en modus berekenen

Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond

Condoleances voortaan in Eerbetonen-sectie Facebook

Condoleances voortaan in Eerbetonen-sectie Facebook

Wie komt te overlijden, laat vandaag de dag veel digitale voetsporen achter. Waaronder zijn of haar Facebook-profiel. Nabestaanden kunnen daar op verschillende manieren mee omgaan. Nieuw is een 'Eerbetonen'-sectie, waar bekenden van de overledene reacties kunnen achterlaten.

Heb jij er wel eens over nagedacht wat er met je Facebook-profiel gebeurt nadat je er zelf niet meer bent? Je kunt het beheer ervan alvast overdragen aan iemand anders. Die persoon kan na je overlijden jouw account de herdenkingsstatus geven en op den duur eventueel je profiel helemaal verwijderen. Lees hier hoe dat moet.

Herinneringen ophalen

Accounts met een herdenkinsstatus krijgen voortaan een speciale tijdlijn voor condoleances, onder de naam Eerbetonen. Reacties die na het overlijden van een persoon op diegene zijn profiel zijn geplaatst, worden automatisch overgezet. Zoals het overigens vaak gaat met nieuwe Facebook-functies, is dit nog niet meteen voor iedereen beschikbaar. 

Algoritmen

Facebook zegt daarnaast zijn algoritmen aan te scherpen, zodat berichten van overleden personen bijvoorbeeld niet zomaar weer opduiken in je nieuwsoverzicht. Er is weinig pijnlijker dan een felicitatie-melding te krijgen voor iemand die er niet meer is. Vraag dat maar aan Henk Krol...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord