Contactloos betalen in kerk met digitale collectezak 2018-07-11T10:15:13

Tientallen miljoenen Twitter-accounts verwijderd

Extensies in Google Chrome

Contactloos betalen in kerk met digitale collectezak

Contactloos betalen in kerk met digitale collectezak Bron: EKBO

De collectezak die op het einde van een kerkdienst rondgaat voor donaties, gaat met zijn tijd mee. Een kerk in Duitsland is een proef gestart met de 'digitaler klingelbeutel', ofwel de digitale collectezak.

Het apparaat is voorzien van een interface die contactloos betalen mogelijk maakt met een pinpas of creditcard. Het gedeelte met de zak maakt er ook gewoon nog onderdeel van uit, voor de kerkgangers die als vanouds in klein geld willen doneren. De opbrengst gaat doorgaans deels naar goede doelen en deels naar het onderhoud van de kerk zelf.

Betalen met app

Men heeft reeds patent op de uitvinding aangevraagd. Toch is het niet het eerste initiatief om deze traditie in een moderner jasje te steken. Verschillende Nederlandse kerken werken sinds 2016 met de Chrch-app, waarbij je na aanvulling van je tegoed giften via je smartphone regelt. De app heeft onder andere ook een agenda-functie en een ledenlijst te bieden.

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord