Crematie live op internet te volgen 2013-10-10T14:33:54

Is het 'n vogel? 'n Vliegtuig? Nee, het is Super-iPod!

Yahoo heft allah-boycot op

Crematie live op internet te volgen

Crematie live op internet te volgen

Dela biedt voortaan de mogelijkheid om crematie plechtig-heden live via internet te volgen en vast te leggen op dvd.

Dela biedt voortaan de mogelijkheid om crematie plechtig-heden live via internet te volgen en vast te leggen op dvd. Daarmee speelt Dela, aldus de uitvaartorganisatie, "in op de maatschappelijke trend, dat 'herinneren' steeds belangrijker wordt voor veel mensen." De live*-internetuitzendingen maken het bovendien mogelijk om mensen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid, deze toch te laten meemaken. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om mensen die slecht ter been zijn en mensen personen die in het buitenland wonen.

De uitvaartplechtigheden kunnen in het crematorium Rijtackers in Eindhoven en op aanvraag in de crematoria van Helmond, Geleen en Heeze live worden vastgelegd door discreet opgestelde camera’s. Deze zijn gericht op de kist, de spreker en de aanwezigen. Tijdens de plechtigheid staan plasmaschermen in de ceremonieruimte en in de aula, waarop de aanwezigen de uitvaart kunnen volgen. De beelden worden afgewisseld met sfeerbeelden en dankwoorden.

Na de uitvaart biedt Dela de mogelijkheid tot montage van filmbeelden van de uitvaart. De nabestaanden kunnen zo bijvoorbeeld achteraf zien wie er allemaal aanwezig waren. De opgenomen beelden kunnen worden aangevuld met filmmateriaal, foto’s of belangrijke documenten zoals diploma’s en onderscheidingen.

* Hmmm, een wellicht wat ongelukkige woordkeuze in dit verband


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord