Database met drugsinformanten gelekt 2013-11-04T16:41:37

Gratis WiFi op Schiphol

HP kondigt Rossignol-notebooks aan

Database met drugsinformanten gelekt

Database met drugsinformanten gelekt

Een medewerker van de Amerikaanse politie in Colorado heeft per abuis een politiedatabase met drugsinformanten, verdachten en slachtoffers online gezet.

Een medewerker van de Amerikaanse politie in Colorado heeft per abuis een politiedatabase met drugsinformanten, verdachten en slachtoffers online gezet.

In totaal waren van zo'n 200.000 mensen telefoonnummers, adresgegevens en sofinummers beschikbaar in de database die sinds 1989 werd bijgehouden. De FBI en Google gaan na wie de database allemaal hebben benaderd maar als de online database eenmaal online heeft gestaan en gekopieerd is, krijg je er nooit meer volledige controle over weet ook Sheriff Stan Hilky. Zijn hulpsheriffs zijn de database aan het doorpluizen om te zien wie er mogelijk gevaar lopen. De database is zowel in Amerika als buiten het land benaderd.
De fout werd gemaakt doordat een medewerker dacht de database naar een beveiligde server te hebben gekopieerd terwijl dit in werkelijkheid een webserver was. De medewerker is niet meer werkzaam bij het departement. Of deze fout de aanleiding daartoe was, werd niet gezegd.

De database was vanaf april tot eind november voor iedereen bereikbaar. Het tekstbestand werd vervolgens door Google geïndexeerd. De zaak kwam aan het licht toen iemand zijn eigen naam op het internet tegenkwam. Een kopie van de database kwam in handen van een Amerikaanse krant die er wel over schreef maar de gegevens niet openbaar maakte. De krant heeft de kopie aan de autoriteiten teruggegeven.

[Via Security.nl via NPR.org]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord