Datingsite Cupidos veroordeeld voor aanmaak nepprofielen

© CIDimport

Datingsite Cupidos veroordeeld voor aanmaak nepprofielen

Geplaatst: 24 december 2014 - 10:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:44

Redactie ID.nl

Datingsite Cupidos.nl is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld voor het aanmaken en plaatsen van nepprofielen. Deze nepprofielen waren aangemaakt op grote datingssites als Pepper, MatchMedia en Relatieplanet en stuurden gebruikers door naar Cupidos.

Deze veroordeling is bekendgemaakt door de rechtbank van Amsterdam.

Aanklacht

De rechtszaak tegen Cupidos, waar Cupidos.nl, Devils.nl en Datebird.nl onder vallen, werd aangespannen door de SKVD. Deze Stichting Keurmerk Veilig Daten bestaat uit zeven grote datingssites: Lexa.nl, Pepper.nl, Relatieplanet.nl, Pepper.nl, Parship.nl, Match4me.nl, 50plusMatch en E-Darling.nl. De SKVD probeerde er eerst nog onderling uit te komen met de beheerders van Cupido, maar dit gesprek leverde niet het gewenste resultaat op en zo kwam het tot een rechtszaak.

Nepprofiel

Het nepprofiel van Cupidos verstuurde vanaf diverse grote datingssites het volgende bericht:

“Heej! Zal je me willen opzoeken op Cupidos.nl Ga mijn profiel hier namelijk verwijderen, heb het niet echt naar mijn zin. Maar wil jou wel graag leren kennen hihi! Mijn GB is daar fristi. Ben daar nog wel even online , hoop op een leuk berichtje van je daar !! Xx”

Uitspraak van de rechter

De rechter oordeelt dat Cupido concurrenten en consumenten heeft misleid en verbiedt Cupido nu verder nog nepprofielen aan te maken of deze te laten maken door derden. Op deze manier mag Cupido dus geen klanten meer van concurrenten proberen over te nemen. In de uitspraak van de rechter is te lezen dat vooral het creëren van nepprofielen op sites van concurrenten maatschappelijk niet door de beugel kan. 

Cupido hoeft geen geldboete te betalen, maar draait wel op voor de kosten van het gerechtelijk proces. Mocht de site zich weer schuldig maken aan het creëren van nepprofielen, dan krijgt het bedrijf wel geldboetes voorgeschoteld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten