De 4 beste slimme systemen om je huis mee te beveiligen 2014-05-16T10:39:11

Dogecoin-wallet is mogelijk gehackt en leeggeroofd

Solar Roadways is écht de weg van de toekomst

De 4 beste slimme systemen om je huis mee te beveiligen

De 4 beste slimme systemen om je huis mee te beveiligen

Van kleine kits en camera’s tot all-in-one units, de nieuwe generatie van doe-het-zelf beveiliging voor je huis is slimmer, simpeler en goedkoper dan alles wat je ooit eerder hebt gezien.

Zo’n tien jaar geleden moest je wel heel veel kostbaars in huis hebben hangen óf heel paranoïde zijn wilde het installeren van een beveiligingssysteem zin hebben. Systemen waren niet flexibel, je moest het door een heel leger van professionals laten installeren en een vals alarm wilde nog wel eens voorkomen. 

Dat is vandaag de dag anders: er is een nieuwe lading van home security systemen op de markt die de manier waarop we over huizen nadenken verandert. Je kunt zelf uitkiezen wat je wel en wat je niet in je huis ophangt, ze zijn klusvriendelijk en met je smartphone te besturen. Dus of je nu in een flat in de Bijlmer of in een villa in Heemstede woont maakt niet meer uit: elk huis is naar eigen inzicht te beveiligen. En het beste van dit alles is misschien nog wel dat je met de nieuwe beveiligingssystemen niet meer vastzit aan een contract of maandelijkse kosten. Gemoedsrust was nog nooit zo goedkoop.

Canary

Dit is een beveiligingssysteem met een wel heel strak design. Voor $199 is dit een alles in een beveiligingssysteem met ingebouwde slimme sensoren. Hij heeft WiFi, een camera die ook ’s nachts te gebruiken is en die je met een app kunt besturen, en learning technology die je gewoontes in de loop van tijd leert te herkennen en zich daarop aanpast, wat leidt tot minder valse alarmen. Nadeel is wel dat je geen externe sensoren aan het systeem kan hangen en dat in geval van nood alleen jij gebeld wordt en niet de politie. Je kunt het apparaat alvast bestellen, maar hij wordt pas in september geleverd.

Iris Home Management Systeem

Iris is een systeem dat een grote keus een variëteit aan sensors biedt om uit te kiezen en focust tegelijkertijd performance en gebruiksvriendelijkheid. Door de brede inzetbaarheid van het systeem kan het niet alleen worden gebruikt om de veiligheid van je huis te garanderen, maar ook om energiegebruik bij te houden en ouderen in de gaten te houden. Nadeel van het systeem is wel dat de app en website niet heel gebruiksvriendelijk zijn en dat je een maandelijks bedrag moet betalen om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

iSmartAlarm

Een van de eerste smart security systemen was iSmartAlarm, een budgetvriendelijk alternatief voor de huiseigenaar die niet vies is van het zelf in elkaar knutselen van een pakket. Pakketten zijn beschikbaar vanaf $199 en bestaan uit bewegingssensoren, sirenes en contactsensoren voor ramen en deuren. Daarnaast kun je voor $149 extra ook een optionele camera aan het pakket toevoegen. Je zit bij dit pakket ook niet vast aan een contract of een vast bedrag per maand dat je moet betalen.

Korner

Voor iedereen die niet van overbodige poespas houdt is er Korner. Veel simpeler dan dit systeem wordt het niet. Dit pakket bestaat alleen uit sensors die je op ramen en deuren kunt plaatsen, gekoppeld aan een dongel. Wanneer je de dongel in je computer plugt en je tags op je ramen en deuren plaatst, weet je 24 uur per dag precies wanneer er een raam of een deur in je huis geopend wordt. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord