De Thuiskopie legt beslag op de Beverwijkse Bazaar

© CIDimport

De Thuiskopie legt beslag op de Beverwijkse Bazaar

Geplaatst: 24 april 2006 - 08:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:11

Redactie ID.nl

Stichting de Thuiskopie heeft afgelopen zondag op de Beverwijkse Bazaar, ook wel bekend als de 'Zwarte Markt', beslag gelegd op alle koopwaar van een handelaar in computertoebehoren.

De Thuiskopie legt beslag op de Beverwijkse Bazaar

Stichting de Thuiskopie heeft afgelopen zondag op de Beverwijkse Bazaar, ook wel bekend als de 'Zwarte Markt', beslag gelegd op alle koopwaar van een handelaar in computertoebehoren. In het verleden hadden opsporingsmedewerkers van Stichting de Thuiskopie al een aantal keer geconstateerd dat de handelaar in kwestie onder meer blanco cd's en dvd's te koop aanbood, terwijl de de verschuldigde thuiskopievergoeding daarover niet was afgedragen.

Naar aanleiding daarvan stuurde Stichting de Thuiskopie een factuur aan de handelaar. Die betaalde echter niet. Het beslag is gelegd om deze schuld alsnog te voldoen. In totaal zijn ongeveer 70.000 blanco gegevensdragers in beslag genomen. Daarnaast werden onder meer inktpatronen voor printers en andere computertoebehoren meegenomen.

De actie van Stichting de Thuiskopie maakte onderdeel uit van een integrale controle op de Beverwijkse Bazaar, waaraan verder onder meer Stichting Namaakbestrijding, Stichting Brein, de Voedsel- en Warenautoriteit en de FIOD-ECD deelnamen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten