Deel je locatie met Vertrouwde Contacten-app 2016-12-05T15:51:10

Pakketjes te laat door computerstoring PostNL

Amazon opent supermarkt van de toekomst

Deel je locatie met Vertrouwde Contacten-app

Deel je locatie met Vertrouwde Contacten-app

Google heeft een nieuwe app gelanceerd in de Play Store, Vertrouwde Contacten. Hiermee kun je vrienden of familie op de hoogte houden van je huidige of meest recente locatie.

De app is bedoeld voor situaties waarin je je onveilig voelt. Je kunt mensen dan op de hoogte houden van waar je bent, en ook zij kunnen jouw locatie vanuit de app opvragen zodra ze bijvoorbeeld een lange poos niks van je horen.

Hoeven ze niks te vrezen, dan kun je op dat moment een berichtje terugsturen. Maar ook als je telefoon uitstaat of je niet op tijd reageert, kunnen ze (ongeveer) achterhalen waar je bent. Google verstuurt dan de locatie die voor het laatst is verzameld.

Ouders

De app is bijvoorbeeld goed geschikt voor ouders die graag een oogje bij hun kinderen in het zeil willen houden. Al langer zijn er aparte gadgets voor op de markt, zogenaamde locatietrackers. Dankzij Vertrouwde Contacten is zo'n extra apparaatje niet per se nodig, zolang je maar een smartphone bij je hebt.

Download Vertrouwde Contacten gratis in de Play Store.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord