Desktopcomputer verdwijnt uit Nederlandse huishoudens 2016-06-30T14:16:40

Panoramafoto's maken met Microsoft ICE (1)

Krachtige Geforce GTX 1080 is voor serieuze gamers

Desktopcomputer verdwijnt uit Nederlandse huishoudens

Desktopcomputer verdwijnt uit Nederlandse huishoudens

Na de smartphone en laptops zijn nu ook tablets populairder dan desktops, meldt het CBS in zijn jaarlijkse rapport over ICT-gebruik in Nederland. De desktop staat nu onderaan de ranglijst als het gaat om apparaten met internet.

De gemiddelde Computer Idee-lezer bezoekt de website nog vanaf een desktop, maar gemiddeld genomen is de desktopcomputer steeds minder aanwezig in Nederlandse huishoudens. In 2013 had nog 61% van de huishoudens een desktop, vorig jaar had slechts de helft van de mensen een desktop in huis.

Desktop verliest terrein

Eerst moest de desktop het ontgelden door de opkomst van de handzamere laptops. Daarna verschoof veel van het internetverkeer naar de smartphones en sinds 2015 is de tablet ook de desktopcomputer voorbij.

Grafiek uit het onderzoeksrapport van het CBS

De smartphone op nummer één als het gaat om meestgebruikte apparaten: 73% van de huishoudens heeft één of meerdere smartphones in huis. Daarna volgt de laptop, waarvan er in 72% van de Nederlandse huishoudens één aanwezig is. 58% heeft een tablet in huis en nog maar 50% benadert het internet vanaf een desktop.

CBS

Het centraal bureau voor de statistiek voert het onderzoek elk jaar uit, door middel van een enquête onder inwoners van Nederland. Meer dan 5000 mensen zijn ondervraagd voor het onderzoek. Uit het rapport blijkt ook dat steeds meer mensen buitenshuis gebruik maken van internet. In 2013 was dit 52%, in 2015 ging meer dan 71% online buiten de deur. U kunt het rapport hier downloaden.

Welk apparaat wordt bij jou thuis het meest gebruikt?
 
 
 
 
 
 

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord