Deze foto van Morgan Freeman is helemaal geen foto

© CIDimport

Deze foto van Morgan Freeman is helemaal geen foto

Geplaatst: 5 december 2013 - 12:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:42

Redactie ID.nl

De onderstaande foto van acteur Morgan Freeman is eigenlijk een handgemaakt kunstwerk. Niet op doek en ook niet met kwasten. Kunstenaar Kyle Lambert heeft Freeman nagetekend op zijn iPad met de applicatie Procreate en daarbij niks anders dan zijn vingers gebruikt!

Hoe Kyle Lambert, een iPad-vingerverfkunstenaar uit Amerika, de uiterst realistische tekening van Morgan Freeman heeft gemaakt, zie je in de onderstaande video. De applicatie die hij gebruikt heet Procreate en kost 6 dollar in de Amerikaanse App Store. Lambert installeerde de app op zijn iPad Air en gebruikte een beroemde foto van Scott Gries als voorbeeld. 

Lambert specialiseert zich in het handmatig namaken van foto’s op een uiterst realistische manier. Over dit specifieke kunstwerk heeft de Amerikaan meer dan tweehonderd uur gedaan en in die tijd zette hij 285 duizend streken met zijn vingers op het scherm. Op zijn eigen

 heeft Lambert nog veel meer nagemaakte schilderijen staan en daar legt hij ook uit hoe je zelf aan de slag kunt met digitale vingerverf op je iPad.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten