Deze maand al Google Chrome-netbooks?

© CIDimport

Deze maand al Google Chrome-netbooks?

Geplaatst: 1 oktober 2009 - 12:10

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie ID.nl

Bij de introductie van het Google Chrome-besturingssysteem eerder dit jaar beweerde Google CEO Eric Schmidt dat de eerste Chrome-laptops voor het eind van het jaar uit zouden komen. Hij lijkt gelijk te krijgen: in China wordt er driftig gewerkt aan Chrome-notebooks. Volgens Shanzai.com zouden de eerste Google Chrome-netbooks al binnen een paar weken productieklaar zijn.

Bij de introductie van het Google Chrome-besturingssysteem eerder dit jaar beweerde Google CEO Eric Schmidt dat de eerste Chrome-laptops voor het eind van het jaar uit zouden komen. Hij lijkt gelijk te krijgen: in China wordt er driftig gewerkt aan Chrome-notebooks.

Volgens Shanzai.com zouden de eerste Google Chrome-netbooks al binnen een paar weken productieklaar zijn. Dat is eerder dan verwacht. Het gaat daarbij om goedkope (sub-$200) netbooks met de Chinese Loongson-processor. De kans dat deze netbooks buiten de Chinese landsgrenzen te koop aangeboden worden is natuurlijk nihil, maar het geeft wel aan dat de fabrikanten overtuigd zijn van de stabiliteit van het Chrome OS. Acer en HP zullen de eerste grote fabrikanten zijn die Chrome-notebooks gaan produceren.

Fudzilla

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten