Deze papieren robots vouwen zichzelf

© CIDimport

Deze papieren robots vouwen zichzelf

Geplaatst: 8 augustus 2014 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:57

Redactie ID.nl

Amerikaanse onderzoekers zijn er in geslaagd papieren robots te ontwikkelen die zichzelf uit elkaar vouwen, als een soort futuristische origami.

Wat start als een plat papiertje met plastic 'pezen,' batterijtjes en een klein motortje, klapt zichzelf uit zodra de batterijen de mechanismen opwarmen. Eens het robotje op vier poortjes staat, wandelt het uit zichzelf weg. En dat alles binnen vier minuten.

Mensen redden

De wetenschappers van de Harvard-universiteit en het Massachusetts Institute of Technology leggen aan CBC News uit dat dit de eerste stap is in het maken van geavanceerdere modellen, lichtgewicht robots die bijvoorbeeld op rampplekken mensen onder het puin kunenn opsporen. 

Doe-het-zelf-bot

De zelfvouwende robot is vooral interessant omdat deze snel en goedkoop gemaakt is. De materialen kosten bij elkaar nog zo'n vijftig euro en het bouwproces is binnen 24 uur geklaard. Het resultaat is een robotje van vijftien centimeter in de lengte en in de breedte, vijf centimeter in hoogte en met een gewicht van minder dan 85 gram.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten