Deze plugin blokkeert alle mogelijke Star Wars-spoilers

© CIDimport

Deze plugin blokkeert alle mogelijke Star Wars-spoilers

Geplaatst: 15 december 2015 - 07:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:03

Redactie ID.nl

Het is bijna zo ver! Nog één nachtje slapen en dan draait Star Wars: The Force Awakens in de bioscoop! Maar je wil natuurlijk niet te veel weten over de film voor die uit is, dus kun je het internet met al zijn spoilers het beste vermijden toch? Niet met deze Chrome-plugin, want die blokkeert alle mogelijke Star Wars-spoilers op het web.

De plugin heet 'Force Block', en is te downloaden in de Chrome-store.

Spoilers

De plugin zoekt automatisch naar verwijzingen naar Star Wars, en kijkt of daar mogelijk spoilers in staan. In Amerika hebben bijvoorbeeld al genoeg mensen de film mogen bekijken, en natuurlijk zijn er veel websites die de trailer seconde voor seconde uit elkaar halen en dat analyseren.

Blokkade

Als er op een pagina een mogelijke spoiler staat, blokkeert de plugin die pagina. Je krijgt dan een zwart scherm te zien, met daarop een quote uit een oudere Star Wars-film - een prettig feest der herkenning dus.

Whitelist

Het is gelukkig ook gewoon mogelijk om een pagina alsnog te bekijken als je denkt dat er niet echt een spoiler in staat, dus je hoeft niet bang te zijn dat je internet wordt geblokkeerd. En als je een bepaalde site vaker bezoekt, kun je die ook whitelisten zodat je de waarschuwing in de toekomst niet meer krijgt.

Maar ach, het is nog maar één nachtje!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten