Dierenbescherming zet dating-app in voor hondenadoptie

© CIDimport

Dierenbescherming zet dating-app in voor hondenadoptie

Geplaatst: 5 augustus 2014 - 12:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:59

Redactie ID.nl

Een Amerikaanse dierenbeschermingorganisatie heeft voor tien honden uit het asiel een profiel aangemaakt op de populaire dating-app Tinder.

De liefdadigheidsinstelling Social Tees en PR-bureau BBH hopen zo op ludieke wijze onder de aandacht te brengen dat er jaarlijks 7,6 miljoen honden worden achtergelaten door hun baasjes, en dat de dieren een nieuw huis zoeken. 

Match

Wanneer een Tinder-gebruiker het beestje wil adopteren, hoeft hij of zij enkel naar rechts te 'swipen' voor een match. Net zoals je normaal gesproken op de dating-app aangeeft of je iemand aantrekkelijk/interessant genoeg vindt om mee in gesprek te gaan. Onder de 'kandidaten' bevindt zich onder meer Vilma, een puppy van negen weken oud.

Houd je de boot liever wat langer af, dan kun je ook aangeven om een hond twee weken in huis te nemen of om er simpelweg een rondje mee te wandelen. 

Relaties en vriendschappen

"Mensen zitten op Tinder om relaties en vriendschappen te vinden," legt initiatiefnemer Alexis Mood uit aan AdWeek. "Deze honden hebben veel te geven." Op deze manier is er al een hond geadopteerd. Binnen 24 uur meette het bureau al 1500 'matches.'

Social Tees en BBH zijn niet de eerste partijen die dierenadoptie koppelen aan apps: zo is er ook BarkBuddy, een app die helemaal toegeweid is aan dierenprofielen. "Zoek naar pluizige singles in je buurt. BarkBudy linkt je aan schattige puppy's die een nieuw baasje willen."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten