Digitale drukpers in American Book Center

© CIDimport

Digitale drukpers in American Book Center

Geplaatst: 24 november 2010 - 08:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:29

Redactie ID.nl

Aanstaande donderdag wordt voor het eerst de Espresso Book Machine op het Europese vasteland in gebruik genomen.Met deze drukpers kan The American Book Center zelf boeken drukken in hun winkel.

Aanstaande donderdag wordt voor het eerst de Espresso Book Machine op het Europese vasteland in gebruik genomen.

Met deze drukpers kan The American Book Center zelf boeken drukken in hun winkel. Het apparaat is genaamd Espresso Book Machine en kan een boek drukken in de tijd dat het duurt een kopje koffie (espresso?) te halen. De consument kan kiezen uit een database met meer dan 3 miljoen titels. Ook kan het te zijner tijd worden gebruikt voor het printen van dissertaties, manuscripten, familie kookboeken etc.

In feite gaat het om een Xerox 4112 of Kyocera FS-9530DN monochrome printer in combinatie met een inkjet printer voor de omslagen. De $97.000 kostende machine kan per jaar zo'n 40.000 boeken drukken. De kostenbesparing voor het Nederlandse The American Book Center ligt hem in het feit dat er geen distributiekosten van boeken mee gemoeid zijn.

Nu al krijgt The American Book Center jaarlijks zo'n 2000 verzoeken per jaar die extern geprint worden. Het drukken van persoonlijke boeken behoort nog niet tot de mogelijkheden omdat ABC zich eerst meer wil bekwamen in Desktop Publishing. Het bedrijf heeft tijdelijke exclusiviteit bedongen om te voorkomen dat andere boekwinkels eveneens zo'n drukpers in huis halen.

[Via Emerce]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten