Disney’s Botanicus Interacticus: Plant met touchbediening 2013-11-04T15:59:14

ING blokkeert accounts Dorifel-virus slachtoffers

Google is goede werkgever voor de doden

Disney’s Botanicus Interacticus: Plant met touchbediening

Disney’s Botanicus Interacticus: Plant met touchbediening

Disney-onderzoekers hebben een manier gevonden om van een plant een interactieve controller te maken. Je bent dus niet gebonden aan een rechthoekig scherm maar je kunt een complex levend organisme gebruiken voor besturing.

Je computer besturen met een cactus behoort dus tot de mogelijkheden hoewel het wat touch-betreft misschien wat minder geschikt is. Disney noemt de techniek Botanicus Interacticus en zal tijdens de Siggraph-beurs de bezoekers uitnodigen om via planten een interactieve multimediale presentatie aan te sturen.

Door het plaatsen van een elektrode in de aarde kan de plant  gebruikt worden als controller. De techniek maakt gebruikt van een capacitieve methode zoals we ook bij touchscreen aantreffen. Groot verschil is dat het bij tablet om een enkele frequentie gaat en bij de SFCS (Swept Frequency Capacitive Sensing) die gebruikt wordt voor de Botanicus Interacticus, wordt een breed scala aan frequenties ondersteund. Zo kan er precies gemeten worden waar en in welke mate de aanraking plaatsvindt.

[Via: Tom's hardware]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord