Dit zijn de leukste en lelijkste beeldjes geprint met 3D printers 2014-07-09T17:37:24

Een database maken in Excel

Eerste indruk: LG G Watch, de eerste échte smartwatch met Android Wear

Dit zijn de leukste en lelijkste beeldjes geprint met 3D printers

Met 3D printers kun je nu bijna alles zelf uitprinten wat je wilt

Dit zijn de leukste en lelijkste beeldjes geprint met 3D printers Bron: Thingiverse/lampmaker

Wat je tegenwoordig allemaal wel niet kunt doen met een 3D printer: hele huizen worden uitgeprint, hartkleppen komen uit printers rollen en werkende pistolen worden zonder problemen ‘afgedrukt’.

Maar er worden ook steeds meer beeldjes en andere kleine modellen uitgeprint. Zo kun je sinds kort een afdruk van jezelf bestellen bij de HEMA. En als je zelf in bezit bent van een 3D printer, heel veel ‘inkt’ en genoeg vastberadenheid, dan kun je hele mini-musea van je favoriete kunstwerken, dieren of andere obsessies maken. Websites als Thingiverse bieden je ontzettend veel verschillende blauwdrukken om uit te kiezen. 

Dit zijn de leukste en lelijkste kleinoden die je met een 3D printer kunt produceren:

De Venus van Milo

De digitale versie van de Venus van Milo is minder mooi dan het origineel, maar designer Cosmo Wenman heeft toch een puike Venus geproduceerd. De designer probeerde via Kickstarter geld te verzamelen om de meest geliefde standbeelden in de Skulpturhalle in Basel in 3D-blauwdrukken te veranderen. Dat lukte hem niet, maar hij is er op een andere manier in geslaagd genoeg geld te verzamelen om blauwdrukken van de Griekse en Romeinse beelden te kunnen maken. 

 


Beeld via Thingiverse/cosmowenman

De denker van Rodin

Als je zelf in het bezit bent van een 3D printer en je wilt aan de slag met de blauwdrukken, dan kun je beginnen met beelden als de Denker van Rodin en en de buste Nefertiti
Beeld via Thingiverse/lampmaker

Een Bodhisattva Maitreya uit de 7e eeuw

Ook van deze Boddhisattva Maitreya uit de 7e eeuw moest een digitale afdruk komen, maar die slaagde niet helemaal. Dit beeldje is het resultaat van een hackathon van The Metropolitan Museum of Art, die 3D designers uitdaagde om blauwdrukken van beroemde kunstwerken te maken. Vergeleken met het origineel is deze versie van het kunstwerk niet meer dan een zielig hoopje plastic. 

Hier is het elegante origineel: 

Boddhisattva Maitreya

En dit is de iets minder goed gelukte replica:


Beeld via Thingiverse/Met

De Venus van Willendorf

Niet alleen de Venus van Milo, maar ook de Venus van Willendorf moest eraan geloven. Dit is de digitale versie van het kleine, eeuwenoude beeldje: 


Beeld via Thingiverse/Zydac

Vertel, welke vind jjij het best gelukt? En zou je er eentje in huis willen hebben?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord