Downloadverbod toch onbespreekbaar voor PvdA 2013-11-04T15:49:24

Total Commander: Totale controle op de pc

Naaktfoto op Facebook verkleint kansen sollicitant

Downloadverbod toch onbespreekbaar voor PvdA

Downloadverbod toch onbespreekbaar voor PvdA

De PvdA blijft toch tegen een downloadverbod. Jeroen Recourt laat weten dat wanneer een wet het recht op downloaden voor burgers op wat voor manier dan ook beperkt, nooit zal worden gesteund door de PvdA.

Eerder was er twijfel doordat de PvdA een downloadverbod niet geheel uitsloot maar toen liet Jeroen Recourt ook al weten zich te willen richten op diegenen die geld verdienen een het aanbieden van illegaal materiaal. Iets dat nu ook al verboden is. Nu laat het PvdA-Kamerlid duidelijk weten dat een downloadverbod onbespreekbaar is. Hij wil de burger niet beperken m.b.t. zijn downloadrecht en is bang dat wetgeving hieromtrent misbruikt kan worden om toch particuliere downloaders te gaan aanschrijven.

Geen Kamermeerderheid

Door deze uitspraak is het duidelijk dat er geen Kamermeerderheid voor het wetsvoorstel van Fred Teeven is voor een downloadverbod. Die steun was er al wel van CDA en VVD. PVV, SP, D66 en GroenLinks lieten eerder al weten tegen een downloadverbod te zijn.

Weinig kans op downloadverbod, wel thuiskopieheffing

Teeven liet weten dat hij de kleine downloader wil ontzien en zich richt op ‘grote inbreukmakers’. Hij stelt dat het de bedoeling is de tussenpersoon aan te pakken en niet de consument die downloadt. Door het wegvallen van de mogelijke steun van de PvdA lijkt het downloadverbod nu dus weinig kans te maken. De Thuiskopieheffing die bedoeld is om auteurs te compenseren voor piraterij staat nog wel voor 2013 op het programma.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord