Draadloze lampjes voor in de kerstboom met Aura 2014-12-05T14:30:30

Flic is een drukknop voor wat je maar wilt

Mail in eigen beheer

Draadloze lampjes voor in de kerstboom met Aura

Geen gedoe meer met draden

Draadloze lampjes voor in de kerstboom met Aura

Draadloze technologie gaat een hoop frustratie halen uit het versieren van de kerstboom, als het aan de makers van Aura ligt. Ze hebben een crowdfundingcampagne gestart voor 's werelds eerste wireless kerstverlichting.

Je kent ze wel, de kerstlichtjes die aan elkaar verbonden zijn met een groene draad. Elk jaar haal je ze zo netjes mogelijk uit de boom, maar het jaar er op komen ze weer tevoorschijn als een wirwar van draden en lampjes. Zo ben je weer een uur bezig om alles uit de knoop te halen.

Mag(net)isch

Niets van dat gedoe met Aura. Het systeem bestaat uit een ring die je onder de boom neerlegt, of die je in het geval van wat grotere bomen halverwege de boom ophangt. De ring zendt een magnetisch veld uit, wat opgepikt wordt door de ontvanger die in de Aura-kerstballen zit gebouwd. Zodra de ballen in de buurt komen van de ring, springt de LED-verlichting er in aan.

Aura is ook aan te sturen met een smartphone-app. Zo kun je ze op afstand aan en uitzetten of dat juist instellen volgens een bepaald tijdschema. Financier je het project voor circa 52 euro of meer, dan krijg je daarvoor de ring met 12 lampjes. Vermoedelijk ligt de adviesprijs uiteindelijk rond de 110 euro.

2015

Heb je halverwege dit bericht je oude lampjes al het raam uit gegooid uit pure vreugde? Haal ze dan maar weer even naar binnen. De aankomende kerst moet je namelijk wel nog even worstelen met ouderwetse draden. Als de campagne een succes blijkt, dan worden de eerste wireless kerstlichtjes verwacht in oktober van 2015.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord