Drone vindt vermiste man van 82 2014-07-24T14:09:47

"Journalist" wil geld voor spullen van vliegtuigcrash

Slimme navigatieschoen op komst

Drone vindt vermiste man van 82

Drone vindt vermiste man van 82

In Colorado is een vermiste 82-jarige man teruggevonden met behulp van een drone, die ingezet werd door vrijwilligers. Binnen twintig minuten was de man weer terecht, maar er werd al drie dagen naar hem gezocht.

Zo klaart de drone van de familie Lesh het klusje, waar het eerder speurhonden, helikopters en een team van honderden vrijwilligers niet lukte de man te vinden.

200 hectare in twintig minuten

Guillermo DeVenecia werd gevonden in een veld van 200 hectare groot, waar de drone op een afstand van 60 meter overheen vloog. Een gespecialiseerd zoekteam zou over dezelfde afstand uren bezig zijn.

Naast milde uitdrogingsverschijnselen maakt de man het verder goed. "Ik had nooit gedacht dat ik mijn drone in zou zetten om iemand te vinden", legt eigenaar David Lesh uit aan de Amerikaanse nieuwszende NBC. Normaal gesproken gebruikt Lesh de drone onder andere om video's te maken van snowboarders.

Boze gezichten

In Amerika worden drones vaker ingezet om vermiste personen te vinden, maar daar is niet iedereen even van gediend. Met name de Federal Aviation Administration niet.

De luchtvaartautoriteit van het Amerikaanse ministerie van Transport spande eerder een rechtszaak aan tegen de nonprofit organisatie EquuSearch, die dankzij drones al 300 vermisten heeft opgespoord. De zaak ging echter niet door, omdat regelgeving rond het publieke gebruik van drones nog niet is vastgesteld. EquuSearch gaat daarom gewoon door met het inzetten van drones bij vermissingen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord