Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's 2019-02-27T10:13:18

PicPick: basics

:-) Heb jij al een emoji-nummerplaat?

Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's

Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's

Je mag niet zomaar alles op YouTube zetten, er zijn bepaalde regels om je aan te houden. Doe je dit niet, dan treft YouTube maatregelen. Vanaf 25 februari geldt hiervoor een nieuw beleid, dat bij een eerste overtreding wat milder is.

Zet je nu een filmpje op het platform dat er niet thuishoort, dan krijg je enkel een waarschuwing en wordt de video in kwestie verwijderd. Google geeft je dan de kans om de regels beter te leren kennen zonder dat je meteen beperkt wordt in je doen en laten.

Pas bij een tweede overtreding krijg je een eerste penalty, je kunt dan een week lang geen nieuw materiaal uploaden en mag in die periode ook niet livestreamen. Ga je een derde keer de fout in, dan geldt dezelfde straf twee weken lang. Bij de vierde keer wordt je YouTube-kanaal opgeheven. 

Richtlijnen

Wat mag wel en wat mag niet? Dat staat duidelijk in de communityrichtlijnen van YouTube. Zo zijn seksfilmpjes verboden, als ook video's met daarin extreem geweld. Haatzaaien is ook niet toegestaan, onder deze regel vallen bijvoorbeeld filmpjes die terroristische organisaties verheerlijken.

Sinds kort mag je verder geen video's meer uploaden die anderen overhalen om gevaarlijke stunts uit te voeren. Daar kwamen in het verleden namelijk dikwijls ongelukken van. Mensen reden met een blinddoek om in het verkeer of probeerden vaatwastabletten door te slikken, bijvoorbeeld.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord