Duidelijkere waarschuwing voor sites zonder https in Chrome

© CIDimport

Duidelijkere waarschuwing voor sites zonder https in Chrome

Geplaatst: 25 juli 2018 - 05:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:34

Redactie ID.nl

Chrome toont voortaan een duidelijkere waarschuwing wanneer sites niet gebruikmaken van een https-verbinding. In de adresbalk staat dan de tekst 'Niet beveiligd', op de plaats waar je een groen slotje ziet als er wél sprake is van https.

Om het zelf te kunnen zien, heb je Chrome-versie 68 of hoger nodig. Normaal gesproken updatet Chrome vanzelf. Gebeurt dat niet? Volg in die browser dan deze link om Chrome handmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Veel Nederlandse sites hebben inmiddels de overstap naar https gemaakt. 

Toch zijn er ook nog wel wat populaire sites die nog geen versleutelde verbinding aanbieden, zoals weer.nl, at5.nl en spelletjes.nl. Op deze sites kunnen hackers makkelijker inloggegevens of creditcard-informatie onderscheppen. Wees dus extra voorzichtig met het aanmaken van accounts of het kopen van online spulletjes op sites zonder https-verbinding.

Blijf opletten

Overigens wil dat niet zeggen dat sites mét https per definitie veilig zijn. Er zijn nog genoeg andere manieren om je op te lichten. Denk dan aan webshops waar je wel kunt betalen, maar waar vervolgens niets wordt geleverd. Het aanvragen van een https-certificaat is relatief eenvoudig en bovendien gratis. Cybercriminelen spelen daar op in door websites veiliger te laten ogen dan ze zijn. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten