Duitsland wint digitaal WK Voetbal 2013-10-10T14:32:56

Google Earth maakt Flight Simulator nóg realistischer

Ideal makkelijk, maar nog niet heel erg ingeburgerd

Duitsland wint digitaal WK Voetbal

Duitsland wint digitaal WK Voetbal

Vooruit, nog één keer besteden we aandacht aan het zondag afgesloten WK Voetbal.Hoewel de Italianen dit jaar het WK voetbal op het veld hebben gewonnen, is de winst op digitaal gebied voor Duitsland. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat Mercury deed onder de voetbalsites van de deelnemende landen aan het WK.

Vooruit, nog één keer besteden we aandacht aan het zondag afgesloten WK Voetbal.

Hoewel de Italianen dit jaar het WK voetbal op het veld hebben gewonnen, is de winst op digitaal gebied voor Duitsland. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat Mercury deed onder de voetbalsites van de deelnemende landen aan het WK. Onderzocht werden de responstijden en beschikbaarheid en daardoor de gebruiksvriendelijkheid van de belangrijkste websites. Opvallend was dat hoewel Italië sterk was op het veld, het land in de digitale wereld nog wel een handje kon gebruiken.

Elke week werden de websites van deelnemende landen onderzocht op de performance. Duitsland won, gevolgd door Frankrijk en Engeland op een derde plaats. Duitsland scoorde als winnaar 26 punten, met een gemiddelde responstijd van 0,43 seconde. De website van Italië, Gazzetta dello Sport, haalde een gemiddelde responstijd van 1,15-seconde. Dit leverde het land een vierde plaats op. Argentinië werd laatste, met een responstijd die varieerde van 19 tot maar liefst 30 seconde.

De Duitsers domineerden vanaf het begin met de WK-website van de Duitse Football Association (FA) die geen enkele keer onder de gemiddelde responstijd van 0,43 seconde kwam. Zelfs Football France, die de Duitse website op de hielen zat met een gemiddelde responstijd van 0,8 seconde, kon niet winnen. Voor de Britten, die een derde plaats behaalden, was de performance zeker niet stabiel. De eerste drie dagen van de analyse toonden dat de performance van de twee Engelse voetbalwebsites moeite hadden met het aantal bezoekers. De Engelse FA website kwam net door Mercury's rode zone van een responstijd van minder dan vijf seconden. De top 3 van de beste sites zag er daardoor als volgt uit:

1 Germany FA 

2 Football France

3 England FA

De Nederlandse voetbalsites die zijn onderzocht zijn die van Voetbal International en de WK-site van de KNVB. Bij Voetbal International werd in eerste instantie een responstijd gemeten van 0,94 en de tweede keer 0,91. De WK-site van de KNVB gaf slechtere resultaten. Bij de eerste metingen toonde deze een gemiddelde responstijd van 2,12 seconde, de tweede set metingen 2,38. Voetbal International eindigde daardoor uiteindelijk op de 11e plaats, de WK-site van de KNVB op de 16e plaats.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord