DWDD weert aflevering van Uitzendinggemist 2013-11-04T16:18:28

Pathé Thuis: films kijken op tv, pc en laptop

De opdracht 'CONTROL'

DWDD weert aflevering van Uitzendinggemist

DWDD weert aflevering van Uitzendinggemist

Tijdens de live-uitzending van De Wereld Draait Door op 5 december 2011 werd presentator Matthijs van Nieuwkerk niet lekker en spoedde hij zich naar het toilet. Jan Mulder nam het presentatiestokje tijdelijk van hem over. Nu is de befaamde aflevering niet te zien bij uitzendinggemist.nl. Wat is hier aan de hand?

Kijkers van de live-uitzending hebben niet gezien hoe Matthijs van Nieuwkerk gehaast naar het toilet liep. Dat komt doordat de DWDD met een vertraging van enkele minuten wordt uitgezonden. Op het moment dat er iets misgaat, kan er gemakkelijk een fragment uit deze semi-live uitzending worden geknipt.

Geen DWDD op Uitzendinggemist.nl

Elke dag is de laatste aflevering van DWDD bij uitzendinggemist.nl online te bekijken. Het is opvalllend dat juist deze spraakmakende aflevering niet te zien is bij uitzendinggemist.nl. Is er wellicht sprake van falende techniek? We nemen contact op met Gerald van der Wijngaart van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep), die tv-afleveringen via uitzendinggemist.nl beschikbaar stelt. Gerald van der Wijngaart: “De omroep die het programma uitzendt kan bepalen of een bepaalde aflevering wel of niet via uitzendiggemist.nl te bekijken is.”

No stream

De Maag Draait Door

Opvallend is dat DWDD regelmatig grappige filmpjes met bloopers in tv-uitzendingen laat zien. DWDD heeft er geen enkele moeite mee om fouten van presentatoren en opmerkelijke fragmenten van andere televisieprogramma’s uit te zenden. Nu het een keer misgaat bij DWDD lijkt het erop dat de VARA wil verhinderen dat kijkers de uitzending kunnen terugkijken op uitzendinggemist.nl. 

Op de late avond wordt de uitzending van DWDD altijd herhaald. Wie gisteren rond 23.34 naar Nederland 3 keek, kreeg niet de beloofde uitzending van DWDD eerder die avond te zien.  In plaats van DWDD werd een aflevering van PowNews herhaald. Op dezelfde avond werd op Nederland 1 in een uitzending van Pauw en Witteman het fragment uit DWDD wel herhaald. 

Alsnog ongecensureerde versie online

Volgens VARA-woordvoerster Claudia Siebe heeft het niet beschikbaar zijn van de uitzending niets te maken met falende techniek. Wat is de reden dan wel? “We zijn nog bezig met het formuleren van een antwoord”, zegt Claudia Siebe. Het blijft een uurtje stil en rond 15.15 uur krijgen we het verlossende antwoord: “We hebben het overlegd met Matthijs van Nieuwkerk. Na de uitzending is hij ziek naar huis gegaan en we wilden eerst met hem gaan overleggen over het wel of niet online beschikbaar stellen.” Volgens Claudia Siebe komt de uitzending alsnog online in ongecensureerde vorm.

UPDATE 18.00 uur: De volledige uitzending staat inmiddels online, zie hieronder.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord