E-kerstkaart niet populair 2014-12-19T14:29:32

Merry the force be with you!

Ho-ho-ho: 3x kerst-apps

E-kerstkaart niet populair

E-kerstkaart niet populair

Er zijn ook dit jaar weer minder echte kerstkaarten verstuurd dan vorig jaar. Betekent dit dat we allemaal massaal overstappen op de e-card?

Nee dus. Reggefiber (van de glasvezel) vroeg aan ruim duizend Nederlanders hoe zij de kerstgroet overbrengen. Een groot deel van de Nederlanders geeft vrienden en familie die ver weg wonen liever een digitale kerstgroet dan een kerstkaart per post. Vooral een WhatsAppje sturen, een e-mail schrijven of een Skype-gesprek opzetten zijn populair. Het traditionele telefoontje met Kerst blijft echter het populairst. Het aloude bellen is vooral bij oudere Nederlanders populair. Ook versturen zij vaker een sms’je of een e-mail tijdens de Feestdagen. In de leeftijdsgroep 35 tot 45 jaar wordt opvallend vaak gekozen voor Facebook Messenger, namelijk door één op de vijf.

Appje

Jongere respondenten kiezen daarentegen vooral voor WhatsApp: meer dan de helft stuurt met de kerstdagen een appje naar verre vrienden. Ook Skypen is vooral bij jongere Nederlanders populair, hoewel ook bijna 20% van de respondenten boven de 55 jaar hun kerstgroeten via Skype overbrengt.

Een derde van de ondervraagden stuurt tijdens de komende feestdagen per post een kerstkaart, een kleine 10% gaat voor een e-card. De digitale kerstkaart lijkt daarmee op zijn retour. Kerstgroeten via Facetime of Google Hangout zijn het minst populair.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord