E-mailloze dag op vrijdag 27 november 2013-11-04T17:07:27

Blu-ray succes in eindejaarsverkopen

Veilig Internetten Dag op 6 december

E-mailloze dag op vrijdag 27 november

E-mailloze dag op vrijdag 27 november

Aanstaande vrijdag 27 november 2009 vindt in Nederland en België voor de tweede maal e-mailloze vrijdag plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

Aanstaande vrijdag 27 november 2009 vindt in Nederland en België voor de tweede maal e-mailloze vrijdag plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

E-mail dreigt ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien, ten koste van de efficiëntie en het persoonlijk contact. Maar ook het psychologisch welzijn lijdt zwaar onder e-mail: alsmaar vaker wordt de e-mailterreur gezien als de oorzaak van overmatige stress, burn-out en erger... Door de opkomst van smartphones waarmee e-mails de klok rond kunnen worden verstuurd en gelezen, neemt het probleem alleen nog maar toe. Met deze e-mailloze vrijdag wil de initiatiefnemer, communicatieconsultant Gunnar Michielssen mensen en bedrijven bewuster laten omspringen met elektronische post.

Op de e-mailloze vrijdag moeten belangrijke en dringende boodschappen zoveel mogelijk telefonisch of rechtstreeks worden overgemaakt. "Collega's die elkaar nog nooit gesproken hebben, worden zo verplicht kennis te maken. Een dag zonder e-mail breekt de werkroutine en maakt medewerkers bewust van hun eigen gedrag", aldus Gunnar Michielssen. "Elk bedrijf zou e-mail minstens één dag per jaar moeten bannen. Daarom roepen we op om op vrijdag 27 november één dag geen e-mails te lezen of te verzenden."

Ook maakte hij 10 korte video's, die mensen moeten helpen om niet in de e-mailval te trappen. Zo leert u een nieuwe e-cultuur in twintig minuten. Kijk voor deze video's op emaillozevrijdag.nl. De eerste e-mailloze vrijdag was vorig jaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord