'Edge-browser detecteert phishing-sites het beste' 2018-12-14T10:27:22

Dit is het onveiligste wachtwoord van 2018

Foto’s bewerken met Rsizr

'Edge-browser detecteert phishing-sites het beste'

'Edge-browser detecteert phishing-sites het beste'

Vergelijk je Microsoft Edge met Google Chrome en Mozilla Firefox, dan heeft de standaard browser van Windows 10 op veel fronten nog een inhaalslag te maken. Waar Edge echter wel een streepje voor heeft, is op het herkennen van phsihing-websites.

Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van de organisatie CA Security Council (CASC). De drie browsers beschermen gebruikers allen door de toegang tot phishing-sites te blokkeren, nog voordat ze op de site zelf terecht komen.

Dergelijke sites moeten dan wel opgenomen zijn in hun databases. De Edge-browser slaat het vaakst aan, in krap 94 procent van de gevallen. De slagingspercentages van Chrome en Firefox zijn respectievelijk 88 en 87 procent.

Vertrouw niet blind op https

Sinds 2015 blijft het aantal websites met een beveiligde https-verbinding toenoemen, ook dit jaar weer. Goed nieuws dus, maar zorgelijk is wel dat ook cybercriminelen zich eenvoudig achter het bekende groene slotjes kunnen verschuilen.

CASC merkt een stijging op in het aantal malafide websites dat dankzij een (gratis te verkrijgen) https-certificaat op het eerste oog veilig lijkt, maar alsnog op andere manieren tracht om persoonlijke gegevens te stelen.

Phishing-sites toch herkennen

Tot slot valt op dat er dit jaar een scherpe daling is gemeten in het aantal sites dat malware verspreidt. Phishing-sites worden juist telkens vaker aangetroffen, inmiddels al een miljoen per week.

Een goede tip is om niet zozeer alleen op het groene slotje te letten, maar ook op de rest van de url. Dit soort sites lijken namelijk vaak sprekend op echte websites, maar hebben niet het officiële adres. Verder is bij webshops van belang dat geld ook afgetroggeld kan worden door bijvoorbeeld spullen niet te leveren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord